Tak ako ostatné cestoviny aj táto chutná skvele zapečená. Tentoraz v spoločnosti paradajok a fazule.
Ingrediencie
- 250 g tarhone
- 1 PL olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky nasekaného cesnaku
- 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
- 1 plechovka (400 g) fazule v paradajkovej omáčke (sceďte a opláchnite)
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
- V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
- Vmiešajte krájané paradajky, fazuľu, papriku, kmín, soľ a korenie. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 10 minút.
- Do omáčky vmiešajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
- Zmes prelejte do zapekacej misy a posypte syrom.
- Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, kým syr nie je roztopený.
- Podávajte teplé.