Zapečená treska so syrom

Zapečená treska so syrom

Hoci spojenie ryby a syra pre niekoho nemusí znieť práve najlahodnejšie, nenechajte sa odradiť. Je to totiž delikatesa! Presvedčte sa sami a nebudete ľutovať.

INGREDIENCIA

  • 1,5 kg filet z čerstvej tresky
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička kôpru alebo estragónu
  • 1 a ½ šálky strúhaného čedaru
  • 1 šálka rozomletých krekrov
  • 1 lyžica olivového oleja

POSTUP

  • Mlieko varte v mikrovlnnej rúre asi 4-5 minút, kým nebude tesne pod bodom varu.
  • Medzitým do stredného hrnca pridajte maslo a múku a spoločne 2 minúty opekajte.
  • Za stáleho šľahania pomaly prilievajte mlieko.
  • Varte, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Pridajte citrónovú kôru, dijonskú horčicu, dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Nakoniec pridajte parmezán.
  • Usporiadajte ryby na dno vymastenej zapekacej misy s rozmermi 23 x 23 cm alebo do jednotlivých gratinovacích misiek.
  • Rybu prelejte omáčkou.
  • Navrch dajte syr čedar.
  • Zmiešajte rozomleté ​​krekry s olivovým olejom a nasypte na čedar.
  • Ak chcete, môžete do strúhanky pridať niečo trochu pikantné, asi ½ lyžičky.
  • Pečte 45 minút až hodinu pri 175 stupňoch Celzia, kým pokrm nebude bublať a povrch rovnomerne nezhnedne.
  • Jednotlivé gratinované pokrmy by mali trvať asi 25 – 30 minút, stačí skontrolovať stred, aby ste videli, že ryba je plne prepečená.
Gratinovaná ryba so syrom na tanieri naberaná vidličkou.
www.rockrecipes.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty na zdravé fašírky z rýb 5x inak. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.