Túto dobrotu si nemôže odoprieť ani odporca zeleniny! Kombinácia zemiakov, cukety, paradajok, bazalkového pesta a parmezánu je totiž úplne vynikajúca. Vyskúšajte a uvidíte, že inú prílohu už chcieť nebudete!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1/2 sladkej cibule, nakrájanej na plátky
- 4 lyžice bazalkového pesta
- 2 stredné paradajky, nakrájané na 0,6 cm hrubé plátky
- 1 stredná cuketa, nakrájaná na 0,6 cm hrubé plátky
- 3 červené zemiaky, nakrájané na 0,6 cm hrubé plátky
- 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
- hrubá soľ a korenie podľa chuti
- mleté čierne korenie (voliteľné)
Postup
- Rúru predhrejte na 190 stupňov Celzia.
- Zahrejte olivový olej na strednom plameni a restujte na ňom 5 – 6 minút cibuľu.
- Medzitým rozotrite 2 lyžice pesta na dno 30 cm zapekacej misy a nakrájajte na plátky zemiaky, paradajky a cuketu.
- Na pesto rovnomerne naložte cibuľu a na ňu navrstvite zemiaky, paradajky a cuketu.
- Vršok potrite zvyšnými 2 lyžicami pesta, posypte parmezánom a pár štipkami soli a korenia.
- Prikryte alobalom a pečte 30 minút.
- Odkryte a pečte ďalších 20 minút.
- Pokojne prisypte ďalší parmezán.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie digestorom . Kto sa stal naším favoritom?