Zapečená zelenina s bazalkovým pestom

Zapečená zelenina s bazalkovým pestom

Túto dobrotu si nemôže odoprieť ani odporca zeleniny! Kombinácia zemiakov, cukety, paradajok, bazalkového pesta a parmezánu je totiž úplne vynikajúca. Vyskúšajte a uvidíte, že inú prílohu už chcieť nebudete!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1/2 sladkej cibule, nakrájanej na plátky
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • 2 stredné paradajky, nakrájané na 0,6 cm hrubé plátky
  • 1 stredná cuketa, nakrájaná na 0,6 cm hrubé plátky
  • 3 červené zemiaky, nakrájané na 0,6 cm hrubé plátky
  • 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • hrubá soľ a korenie podľa chuti
  • mleté čierne korenie (voliteľné)

Postup

  • Rúru predhrejte na 190 stupňov Celzia.
  • Zahrejte olivový olej na strednom plameni a restujte na ňom 5 – 6 minút cibuľu.
  • Medzitým rozotrite 2 lyžice pesta na dno 30 cm zapekacej misy a nakrájajte na plátky zemiaky, paradajky a cuketu.
  • Na pesto rovnomerne naložte cibuľu a na ňu navrstvite zemiaky, paradajky a cuketu.
  • Vršok potrite zvyšnými 2 lyžicami pesta, posypte parmezánom a pár štipkami soli a korenia.
  • Prikryte alobalom a pečte 30 minút.
  • Odkryte a pečte ďalších 20 minút.
  • Pokojne prisypte ďalší parmezán.
  • Dobrú chuť!
Zapekaná zelenina s parmezánom a pestom v zapekacej mise.
www.savoringthethyme.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie digestorom . Kto sa stal naším favoritom?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.