Zapečená zelenina s mletým mäsom a čedarom

Zapečená zelenina s mletým mäsom a čedarom

Tak toto je úplná bomba! Kombinácia mletého hovädzieho mäsa, syrovej omáčky a zeleniny je plná neuveriteľnej chuti, ktorú ocenia všetci vaši hostia.

INGREDIENCIA

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (najlepšie 90% chudého)
  • 1 lyžica slaného masla
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • ½ lyžičky korenia
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • ½ šálky suchého červeného vína
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • ¾ šálky kuracieho vývaru
  • 1 veľký karfiol nakrájaný na malé ružičky
  • 2 šálky mlieka
  • 2 polievkové lyžice plus 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 3 šálky nastrúhaného čedaru
  • ¼ lyžičky mletého bieleho korenia

POSTUP

  • Rúru predhrejte na 175 ° Celzia.
  • Nastriekajte zapekaciu misku s objemom 2 a ½ litra olejom v spreji.
  • Vo veľkom hrnci vybavenom parným košom priveďte do varu 2,5 až 5 cm vody.
  • Karfiol varte v pare, kým nebude takmer mäkký, 3 až 4 minúty.
  • Dajte bokom.
  • Nastriekajte veľkú nepriľnavú panvicu olejom v spreji a nechajte na stredne vysokom ohni rozohriať.
  • Pridajte hovädzie mäso a restujte za stáleho miešania a drvenia vareškou, kým nezhnedne, 5 až 7 minút.
  • Premiestnite hovädzie mäso do misy.
  • Vráťte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte maslo.
  • Krúživým pohybom panvice rozpustite maslo.
  • Pridajte cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a soľ a restujte za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nezosklovatí, 4 až 6 minút.
  • Pridajte papriku, tymián a korenie a restujte za stáleho miešania, kým sa tymián nerozvonia, 30 až 90 sekúnd.
  • Pridajte paradajkový pretlak a vmiešajte do zeleniny.
  • Pridajte červené víno a worcesterskú omáčku a varte za stáleho miešania, kým sa víno takmer neodparí.
  • Prilejte vývar a za občasného miešania priveďte do varu.
  • Varte, pokiaľ nebude zelenina mäkká a omáčka veľmi hustá, 4 až 6 minút.
  • Pridajte varené hovädzie mäso späť do tejto zmesi.
  • Dajte bokom.
  • Zahrejte 1 a ½ šálky mlieka v strednom hrnci na stredne vysokom plameni.
  • V malej miske rozšľahajte zvyšnú ½ šálky mlieka a kukuričný škrob.
  • Kašu z kukuričného škrobu zašľahajte do naparujúceho sa mlieka a za stáleho šľahania na plameni priveďte do varu.
  • Keď zmes buble a zhustne, stiahnite z ohňa a vmiešajte 2 šálky nastrúhaného čedaru a korenie.
  • Na dno zapekacej misy navrstvite polovicu karfiolu.
  • Navrch dajte polovicu hovädzej zmesi.
  • Zalejte polovicou syrovej omáčky.
  • Opakujte so zvyšným karfiolom, hovädzou zmesou a syrovou omáčkou.
  • Zasypte zvyšným čedarom.
  • Pečte, kým pokrm nezačne bublať a karfiol nezmäkne, 20 až 25 minút.
  • Pred podávaním nechajte 10 minút vychladnúť.
Karfiol pečený s mletým mäsom, syrom a ďalšou zeleninou servírovaný v zapekacej mise s lyžicou, ozdobený čerstvými bylinkami.
www.cabotcheese.coop

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších digestorov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.