Zapečená zemiaková kaša so syrom

Zapečená zemiaková kaša so syrom

Tento pokrm je krásne krémový, bohatý a jednoduchý na prípravu. Zemiaková kaša týmto dostáva úplne nový rozmer!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky + 2 lyžice masla, izbové teploty
  • 2,3 kg zemiakov, olúpaných a roztvorených
  • 230 g krémového syra, izbovej teploty
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 2 šálky strúhaného syra čedar
  • 2 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 vajce
  • voliteľne: pažítka a slanina

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Zapekaciu misu 23×33 cm vymažte 2 lyžicami masla a dajte bokom.
  3. Dajte zemiaky do veľkého hrnca a zalejte vodou.
  4. Zemiaky priveďte do varu.
  5. Znížte teplotu na mierny var a varte 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  6. Zemiaky sceďte a dajte do veľkej misy.
  7. Zemiaky roztlačte ručným šťouchadlom.
  8. Pridajte zvyšnú 1/2 šálky masla, krémový syr, kyslú smotanu, 1 a 1/2 šálky strúhaného syra čedar, soľ, korenie, sušený cesnak a vajcia.
  9. Ručným mixérom šľahajte zemiaky, kým sa všetky ingrediencie nespoja a zemiaky nebudú krémové.
  10. Zemiaky rozprestrite do pripravenej panvice.
  11. Prikryte alobalom a pečte 40–45 minút.
  12. Podľa potreby ozdobte pažítkou a/alebo slaninou.
Zapečená kaša zo zemiakov so syrom servírovaná v zapekacej mise.
www.cookiesandcups.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.