Obľúbenú pochúťku môžete pripraviť aj z bezlepkovej múky.
Ingrediencie
- 125 g bezlepkovej múky
- 300 ml mlieka
- 50 g kakaa
- 4 vajcia
- štipka soli
- olej
- 1 a 1/2 vaničky polotučného tvarohu
- 3 lyžice hrozienok
- 1 lyžica práškového cukru
Postup
- Zmiešajte 2 vajcia s mliekom a rozšľahajte ich vidličkou
- Prisypte múku, kakao a štipku soli a vymiešajte do hladkého tekutého cesta
- Nechajte niekoľko minút odležať
- Cesto znovu premiešajte a naberačkou vlejte na rozpálenú panvicu s kvapkou oleja
- Nechajte ho roztiecť do všetkých strán a pozvoľna opekajte z oboch strán do zlatista
- Týmto spôsobom upečte postpne všetky palacinky
- V miske zmiešajte jednu vaničku tvarohu, práškový cukor, jedno vajce a vanilku
- Zmesou pomažte palacinky, zarolujte a vyskladajte do vymastenej zapekacej misky alebo pekáčika
- Zmiešajte mlieko, zvyšný tvaroh a vajcia a palacinky prelejte
- Pečte v rúre rozohriatej na 180 ° po dobu 10 minút
- Ozdobte čerstvým ovocím a servírujte