Jednoduchý obed či večera, ktorú ale potešíte nejedného stravníka. Smotanová omáčka so šampiňónmi, šťavnaté kotlety, to všetko zapečené s kúskami kukuričného chleba, vytvára dohromady úžasný pokrm, ktorý vám navyše zaberie iba 30 minút na prípravu.
INGREDIENCIA
- 4 bravčové kotlety bez kosti
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 2 lyžice hladkej múky
- ½ šálky suchého bieleho vína
- ½ šálky kyslej smotany so zníženým obsahom tuku
- 1 lyžica čerstvo nastrúhaného parmezánu
- ½ šálky deň starého vnútrajška kukuričného chleba
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Bravčové kotlety osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
- Opekajte bravčové kotlety, kým nezozlátnu z oboch strán (raz otočte).
- Preložte do zapekacej misy.
- V rovnakej panvici na zvyšnom oleji restujte šampiňóny, kým nezhnednú, občas premiešajte.
- Pridajte cesnak a krátko orestujte.
- Hubovo-cesnakovú zmes pridajte do pekáča na bravčové kotlety.
- V mise prešľahajte múku a víno do hladka.
- Všľahajte kyslú smotanu, parmezán a štipku soli a korenia.
- Touto zmesou zalejte žamipóny a bravčové kotlety.
- Pečte zakryté po dobu 20 minút.
- Zapnite si v rúre funkciu gril.
- Do pekáča pridajte vnútro kukuričného chleba, postriekajte olejom v spreji a pečte 2-3 minúty dozlatista.
- Dobrú chuť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?