Zapečené bravčové plátky so smotanovo-horčičnou omáčkou

Zapečené bravčové plátky so smotanovo-horčičnou omáčkou

Luxusné bravčové plátky zapečené s omáčkou z dijonskej horčice a smotany je perfektný spôsob, ako posunúť kotlety na úplne novú úroveň. Navyše je tento recept jednoduchý, takže si ho môžete pripraviť kedykoľvek počas týždňa a zároveň dostatočne pôsobivý, aby očaril aj tých najnáročnejších hostí!

Ingrediencie

  • 4 bravčové kotlety bez kosti
  • soľ a korenie – podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžičky oleja

Na omáčku:

  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 šálka hustej smotany
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia alebo podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  2. Bravčové kotlety z oboch strán bohato osoľte a okoreňte.
  3. Vo veľkej panvici vhodnej do rúry na strednom plameni rozpustite maslo.
  4. Do panvice nakvapkajte olej.
  5. Na panvicu pridajte bravčové kotlety az oboch strán ich opekajte 2–3 minúty.
  6. Preložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
  7. Na prípravu omáčky pridajte do panvice maslo.
  8. Akonáhle sa rozpustí, pridajte cesnak a miešajte po dobu 1-2 minút, kým nebude voňavý.
  9. Pridajte kuracie vývar.
  10. Prišľahajte dijonskú horčicu a potom smotanu.
  11. Vmiešajte soľ a korenie.
  12. Vráťte bravčové kotlety na panvicu, nalejte na ne trochu omáčky a preložte do rúry.
  13. Pečte 10 minút.
  14. Lyžicu tekutinu z panvice nalejte na bravčové kotlety.
  15. Pečte ďalších 10–15 minút, kým nebude bravčové mäso prepečené a omáčka nezhustne.
  16. Na bravčové kotlety nalejte ďalšiu omáčku, podľa potreby posypte čiernym korením a čerstvými bylinkami a podávajte.
Bravčová plátok zaliaty omáčkou z dijonskej horčice a smotany, servírovaný na tanieri s vidličkou.
www.lecremedelacrumb.com

Vyskúšajte aj našich 10 najlepších receptov na jahňacie alebo kvalitné mäso vyžaduje starostlivosť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.