Luxusné bravčové plátky zapečené s omáčkou z dijonskej horčice a smotany je perfektný spôsob, ako posunúť kotlety na úplne novú úroveň. Navyše je tento recept jednoduchý, takže si ho môžete pripraviť kedykoľvek počas týždňa a zároveň dostatočne pôsobivý, aby očaril aj tých najnáročnejších hostí!
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety bez kosti
- soľ a korenie – podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 2 lyžičky oleja
Na omáčku:
- 1 lyžica masla
- 2 lyžičky lisovaného cesnaku
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 šálka hustej smotany
- ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia alebo podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Bravčové kotlety z oboch strán bohato osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici vhodnej do rúry na strednom plameni rozpustite maslo.
- Do panvice nakvapkajte olej.
- Na panvicu pridajte bravčové kotlety az oboch strán ich opekajte 2–3 minúty.
- Preložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
- Na prípravu omáčky pridajte do panvice maslo.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte cesnak a miešajte po dobu 1-2 minút, kým nebude voňavý.
- Pridajte kuracie vývar.
- Prišľahajte dijonskú horčicu a potom smotanu.
- Vmiešajte soľ a korenie.
- Vráťte bravčové kotlety na panvicu, nalejte na ne trochu omáčky a preložte do rúry.
- Pečte 10 minút.
- Lyžicu tekutinu z panvice nalejte na bravčové kotlety.
- Pečte ďalších 10–15 minút, kým nebude bravčové mäso prepečené a omáčka nezhustne.
- Na bravčové kotlety nalejte ďalšiu omáčku, podľa potreby posypte čiernym korením a čerstvými bylinkami a podávajte.
Vyskúšajte aj našich 10 najlepších receptov na jahňacie alebo kvalitné mäso vyžaduje starostlivosť.