Zapečené cestoviny na sladko s jablkami

Zapečené cestoviny na sladko s jablkami

Chuť aj vôňa jabĺk a škorice robí z tohto pokrmu neodolateľnú pochúťku. Môžete samozrejme pridať aj hrsť orechov, mandlí či pistácií. Vašej fantázii sa medze nekladú!

Ingrediencie:

  • 500 g cestovín
  • 300 g olúpaných a nastrúhaných jabĺk
  • 1/2 šálky cukru
  • 5 vajec
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Cestoviny uvarte podľa návodu.
  3. V medziobdobí vo väčšej mise zmiešajte rozšľahané vajcia, škoricu, cukor a soľ.
  4. Vymažte olejom zapekaciu misku či pekáč, v ktorom chcete cestoviny pripravovať.
  5. Uvarené cestoviny prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
  6. Do misy s vaječnou zmesou pridajte cestoviny a nastrúhané jablká.
  7. Všetko dôkladne premiešajte.
  8. Cestovinovú zmes preložte do zapekacej misky.
  9. Pečte približne 45-50 minút dozlatista.

Sladké cestoviny s jablkami servírujte posypané škoricou.

Sladký zapekaný pokrm pripravený z cestovín a jabĺk
zdroj: jessicalevinson.com

Veľmi chutné múčniky sa dajú pripraviť aj z lístkového cesta . Mnoho z nich je navyše veľmi rýchlych a ľahkých.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.