Lahodné a nutrične vyvážené jedlo., ktoré ocenia ako diétári, tak vášniví mäsožravce. Môžete zvoliť buď penne ako my, alebo iný druh vašich cestovín. Vhodné sú klasické české fľaky alebo napríklad kolienka z tvrdej pšenice.
Čo budeme potrebovať
- 250 g cestovín
- 1 veľká brokolica
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 menšia cibuľa
- 250 g húb (môžete použiť šampiňóny)
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice hladkej múky
- 150 ml kuracieho vývaru
- 200 ml mlieka
- 1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
- soľ a korenie na dochutenie
- 250 g strúhaného syra
- 250 g kuracieho mäsa (stehenné alebo prsné rezne)
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky a sprudka orestujte na troške oleja. Osoľte a dajte bokom.
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Vo veľkom hrnci dajte variť vodu a uvarte cestoviny do polomäkka. Akonáhle sú ešte na skus, pridajte ružičky brokolice. Varte ešte 1 minútu a potom oboje zlejte.
- Vo väčšej panvici rozohrejte olej a orestujte naň nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte huby a cesnak a restujte cca 3 minúty. Zasypte múkou a dobre premiešajte. Potom pridajte mlieko, horčicu, soľ a korenie a premiešajte.
- Zmiešajte všetky pripravené suroviny a nasypte ich do tukom vymasteného pekáča.
- Pečte odkryté cca 15 minút. Potom posypte rovnomerne strúhaným syrom a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a ihneď podávajte.
Zapečená zelenina je ideálnou voľbou pre chladné obdobie , kedy potrebujeme nielen zahnať hlad, ale aj vnútorne zahriať.
Vyskúšajte napríklad recepty na zapečené zemiaky alebo výborné zapečené huby na niekoľko spôsobov .