Zapečené cestoviny s hlivou ustricovou

Zapečené cestoviny s hlivou ustricovou

Milovníci zapečených cestovín sa môžu svoj pokrm ozvláštniť práve hlivou ustricovitou. Pri varení môžete použiť namiesto mozzarelly napríklad nivu, goudu či akýkoľvek syr, ktorý máte radi.

Ingrediencie

  • 1 balenie hlivy ustricovej
  • 1 vajce
  • 100ml mlieka alebo smotany
  • 1 balenie mozzarelly
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Cestoviny
  • Hrsť bazalky alebo petržlenovej vňate
  • Soľ a mleté korenie
  • Mletá alebo celá rasca

Postup

  • Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Cibuľu spoločne s cesnakom nasekajte na malé kocky. Nasekajte petržlenovú vňať.
  • Hlivu umyte a nakrájajte na plátky.
  • Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a restujte asi 1 minútu. Pridajte rascu a ešte chvíľku restujte.
  • Potom pridajte nakrájanú hlivu, osoľte a počkajte, kým hliva nepustí vodu.
  • Nechajte dusiť asi 3 minúty, potom pridajte petržlenovú vňať a krátko prehrejte.
  • Podľa chuti okoreňte, osoľte.
  • Odkvapkané cestoviny zmiešajte s hubami, dajte do pekáča či zapekacej misy a pečte.
  • Rozšľahajte vajcia s mliekom či smotanou a nalejte na cestoviny.
  • Mozzarellu roztrhajte a dajte navrch na cestoviny.
  • Pečte asi 15 minút do zozlatnutia.
Zapekané cestoviny s mozzarellou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.