Vychutnajte si mazľavý syr a cestoviny s kuraťom pre najlepšiu rodinnú večeru v rušnom pracovnom týždni. Podávajte priamo zo zapekacej misy so šalátom z červenej kapusty z našich receptov .
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- ¼ lyžičky chilli
- 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 1 lyžička práškového cukru
- 6 lyžíc mascarpone
- 4 kuracie prsia (nakrájané na rezančeky)
- 300 g penne
- 70 g čedaru (nastrúhaného)
- 50 g strúhanej mozzarelly
- ½ malého zväzku petržlenu (nasekané nadrobno)
Postup
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja.
- Kurča okoreňte a opekajte 5–7 minút.
- Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
- Uvarte penne podľa návodu na obale. Sceďte a pokvapkajte zvyšným olejom.
- Cestoviny preložte do stredne veľkej zapekacej misky.
- Vmiešajte kura a prelejte omáčkou.
- Navrch dajte čedar, mozzarellu a petržlenovú vňať.
- Pečte 20 minút do zlatohnedej a bublajúcej konzistencie.