Zapečené cestoviny so špenátom, hubami a syrom

Zapečené cestoviny so špenátom, hubami a syrom

Cestoviny s luxusnou smotanovou omáčkou s baby špenátom, hubami restovanými na masle a parmezánom zapečené do dokonalosti sú plné chuti a navyše ľahké na prípravu, takže ich zvládnete uvariť takmer kedykoľvek!

Čo budete potrebovať

  • 340 g cestovín, nevarených
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
  • 500 g húb podľa vašej voľby, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 šálky baby špenátu
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 šálka mozzarelly
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale; dobre sceďte.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Cibuľu a huby restujte na masle 2-3 minúty alebo pokiaľ nie sú huby mäkké.
  • Pridajte cesnak, baby špenát, talianske korenie, soľ a korenie a varte ďalšiu minútu.
  • Pridajte múku a miešajte, kým ľahko nezhnedne, asi 1 minútu.
  • Postupne zašľahajte zeleninový vývar a potom smotanu a za stáleho šľahania varte asi 1-2 minúty.
  • Tesne pred vypnutím sporáka vmiešajte parmezán.
  • Uvarené cestoviny nalejte do veľkej zapekacej misy 33×23 cm.
  • Zalejte špenátovo-hubovou omáčkou.
  • Posypte mozzarellou.
  • Pečte 18–20 minút alebo pokiaľ pokrm nebude hotový.
  • Nechajte si chutiť!
Cestoviny zapečené s luxusnou smotanovou omáčkou s baby špenátom, hubami restovanými na masle a parmezánom v zapekacej mise.
www.gimmedelicious.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na zapekané cestoviny . Vyskúšajte rôzne kombinácie chutí a ingrediencií!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.