Cestoviny s luxusnou smotanovou omáčkou s baby špenátom, hubami restovanými na masle a parmezánom zapečené do dokonalosti sú plné chuti a navyše ľahké na prípravu, takže ich zvládnete uvariť takmer kedykoľvek!
Čo budete potrebovať
- 340 g cestovín, nevarených
- 2 lyžice masla
- 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
- 500 g húb podľa vašej voľby, nakrájaných na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 šálky baby špenátu
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 lyžica hladkej múky
- 1/2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
- 1 šálka smotany na varenie
- 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1 šálka mozzarelly
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale; dobre sceďte.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
- Cibuľu a huby restujte na masle 2-3 minúty alebo pokiaľ nie sú huby mäkké.
- Pridajte cesnak, baby špenát, talianske korenie, soľ a korenie a varte ďalšiu minútu.
- Pridajte múku a miešajte, kým ľahko nezhnedne, asi 1 minútu.
- Postupne zašľahajte zeleninový vývar a potom smotanu a za stáleho šľahania varte asi 1-2 minúty.
- Tesne pred vypnutím sporáka vmiešajte parmezán.
- Uvarené cestoviny nalejte do veľkej zapekacej misy 33×23 cm.
- Zalejte špenátovo-hubovou omáčkou.
- Posypte mozzarellou.
- Pečte 18–20 minút alebo pokiaľ pokrm nebude hotový.
- Nechajte si chutiť!
Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na zapekané cestoviny . Vyskúšajte rôzne kombinácie chutí a ingrediencií!