Zapečené čučoriedky s ovsenými vločkami

Zapečené čučoriedky s ovsenými vločkami

Organizujete malé posedenie s priateľmi a nemáte absolútne žiadny nápad, čo im pripraviť? Skúste tento jednoduchý recept na crumble, ktorý je hneď hotový a skvele chutí.

Ingrediencie:

Drobenka:

  • 1 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 3/4 hnedý cukor
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 3/4 hrnčeka rozpusteného masla

Náplň:

  • 2/3 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka kukuričného škrobu
  • 8 hrnčekov čerstvých čučoriedok
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

Postup:

  • Najskôr začneme tým, že si predhrejeme rúru na 175 stupňov.
  • V strednej miske zmiešame ovsené vločky, múku, hnedý cukor, škoricu aj soľ.
  • Vmiešame rozpustené maslo a miešame tak dlho, kým sa všetky kúsky nenavlhčia od masla a nezačnú sa tvoriť malé hrudky.
  • Hotovú posýpku uložíme na 30 minút do chladničky.
  • Vezmeme si inú misu a nasypeme do nej kryštálový cukor s kukuričným škrobom a premiešame.
  • Pridáme čučoriedky, vanilkový extrakt aj citrónovú šťavu a miešame, aby sa všetko spojilo a premiešalo.
  • Pripravíme si väčší pekáč alebo zapekaciu misu a natrieme hrubšou vrstvou masla.
  • Ovocnú náplň rozprestrieme na celé dno a posypeme posýpkou.
  • Dáme do rúry a pečieme 45 minút, aby sa na povrchu utvorila zlatohnedá svetlá vrstva a po stranách prebublávalo ovocie.
  • Potom vyberieme, necháme 15 – 20 minút odpočinúť a môžeme servírovať.
  • Na ozdobu sa hodí šľahačka alebo vanilková zmrzlina.
Ovsený dezert s čučoriedkami.
Zdroj: https://www.thepioneerwoman.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.