Recept na zapečené rybie filé so smotanovými zemiakmi bude vašim kompletným obedom alebo večerou. Medzi vrstvy zemiakov môžete pridať akúkoľvek zeleninu (kukuricu, hrášok, papriku,…) či akýkoľvek syr.
Ingrediencie
- 1kg varených zemiakov v šupke
- 1 smotana na varenie (12%)
- 400g rybích filiet
- 4ks vajec
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Štipka korenia
Postup
- Zemiaky dajte variť v šupke.
- Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažte maslom.
- Uvarené zemiaky olúpte a nakrájajte buď na kolieska alebo kocky (ako to máte radi).
- Zemiaky naukladajte do pekáča, osoľte a okoreňte.
- Predhrejte si rúru na 180°C. Na vrstvu zemiakov naskladajte rybu, ktorú ste si tiež zo všetkých strán osolili a okorenili.
- Vajíčka rozšľahajte spoločne so smotanou, pridajte prelisovaný cesnak a soľ.
- Filé zalejte smotanovou omáčkou a navrch filiet ešte naskladajte tymián.
- Všetko pečte cca 25 minút. Pred podávaním nechajte asi 5 minút odpočinúť a podávajte.