Zapečené filety z ryby so smotanovými zemiakmi

Zapečené filety z ryby so smotanovými zemiakmi

Recept na zapečené rybie filé so smotanovými zemiakmi bude vašim kompletným obedom alebo večerou. Medzi vrstvy zemiakov môžete pridať akúkoľvek zeleninu (kukuricu, hrášok, papriku,…) či akýkoľvek syr.

Ingrediencie

  • 1kg varených zemiakov v šupke
  • 1 smotana na varenie (12%)
  • 400g rybích filiet
  • 4ks vajec
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Štipka korenia

Postup

  • Zemiaky dajte variť v šupke.
  • Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažte maslom.
  • Uvarené zemiaky olúpte a nakrájajte buď na kolieska alebo kocky (ako to máte radi).
  • Zemiaky naukladajte do pekáča, osoľte a okoreňte.
  • Predhrejte si rúru na 180°C. Na vrstvu zemiakov naskladajte rybu, ktorú ste si tiež zo všetkých strán osolili a okorenili.
  • Vajíčka rozšľahajte spoločne so smotanou, pridajte prelisovaný cesnak a soľ.
  • Filé zalejte smotanovou omáčkou a navrch filiet ešte naskladajte tymián.
  • Všetko pečte cca 25 minút. Pred podávaním nechajte asi 5 minút odpočinúť a podávajte.
Plátok ryby so zemiakmi a smotanovou omáčkou.
Zdroj: eatbetter.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.