Zapečené gnocchi s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

Zapečené gnocchi s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

Tento pokrm sa rýchlo zaradí na zoznam vašich obľúbených večerí. Je neuveriteľne ľahký, takže príde vhod, keď budete mať málo času na varenie a zároveň si budete chcieť skvele pochutnať.

Ingrediencie

  • 680 g chladených gnocchi
  • 2 šálky paradajkovej omáčky s bazalkou
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 a 1/3 šálky cherry paradajok
  • 230 g čerstvej mozzarelly, nakrájanej na 6-8 plátkov
  • 2 lyžice čerstvej bazalky, natrhané alebo použite celé malé lístky, na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Postriekajte strednú zapekaciu misku olejom v spreji.
  3. Nalejte rovnomerne 1 šálku paradajkovej omáčky do zapekacej misy.
  4. Pokvapkajte 3 lyžicami smotany na šľahanie a premiešajte (nemusí byť plne zapracovaná).
  5. Pridajte polovicu cherry paradajok.
  6. Priveďte do varu veľký hrniec s neosolenou vodou.
  7. Noky varte asi 1/3 doby uvedenej na obale.
  8. Halušky dobre sceďte a ihneď preložte do zapekacej misy a rozprestrite.
  9. Vsypte zvyšné paradajky a potom rovnomerne prilejte zostávajúcu šálku paradajkovej omáčky.
  10. Navrch dajte mozzarellu.
  11. Pečte v predhriatej rúre, kým omáčka nezačne bublať, asi 10 – 12 minút.
  12. Ozdobte bazalkou a podávajte teplé.
Halušky pečené s omáčkou z paradajok, mozzarellou a bazalkou servírované v zapekacej mise.
www.cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.