Tento pokrm sa rýchlo zaradí na zoznam vašich obľúbených večerí. Je neuveriteľne ľahký, takže príde vhod, keď budete mať málo času na varenie a zároveň si budete chcieť skvele pochutnať.
Ingrediencie
- 680 g chladených gnocchi
- 2 šálky paradajkovej omáčky s bazalkou
- 3 lyžice smotany na šľahanie
- 1 a 1/3 šálky cherry paradajok
- 230 g čerstvej mozzarelly, nakrájanej na 6-8 plátkov
- 2 lyžice čerstvej bazalky, natrhané alebo použite celé malé lístky, na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Postriekajte strednú zapekaciu misku olejom v spreji.
- Nalejte rovnomerne 1 šálku paradajkovej omáčky do zapekacej misy.
- Pokvapkajte 3 lyžicami smotany na šľahanie a premiešajte (nemusí byť plne zapracovaná).
- Pridajte polovicu cherry paradajok.
- Priveďte do varu veľký hrniec s neosolenou vodou.
- Noky varte asi 1/3 doby uvedenej na obale.
- Halušky dobre sceďte a ihneď preložte do zapekacej misy a rozprestrite.
- Vsypte zvyšné paradajky a potom rovnomerne prilejte zostávajúcu šálku paradajkovej omáčky.
- Navrch dajte mozzarellu.
- Pečte v predhriatej rúre, kým omáčka nezačne bublať, asi 10 – 12 minút.
- Ozdobte bazalkou a podávajte teplé.