Tento recept je skutočne zaujímavý, nielen vzhľadovo, ale hlavne svojou chuťou.
Ak chcete, svojim hosťom, podávať niečo neobvyklé, je toto jedlo vhodnou voľbou.
Ingrediencie
- 400 g šampiňónov (nakrájaných na pol)
- morská soľ
- čerstvo mleté čierneho korenia
- 2 polievkové lyžice kapary (bez šťavy, nasekaných nadrobno)
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaného)
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Nakrájané huby dajte do vymasteného pekáča, osoľte ich a okoreňte.
- Maslo rozpustite na panvici, pridajte cesnak a orestujte.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a všetko polejte citrónovou šťavou.
- Do zmesi vmiešajte huby a všetko pečte 20 minút, alebo pokiaľ huby ľahko nezhnednú.
- Tento recept na zapekané huby v pekáči skvele chutí, pokiaľ ho podávate s opečeným toustom.
Pripravte si kapary tak trochu inak. Vyskúšajte recept na baklažánový tatarák s kaparmi .