Zapečené kuracie mäso s cestovinami, brokolicou a hubami

Zapečené kuracie mäso s cestovinami, brokolicou a hubami

Tento pokrm si môžete pripraviť pred samotným zapečením dobrých pár hodín dopredu. Lahodné cestoviny s kuraťom a brokolicou možno podávať s nadýchaným domácim pečivom , ktoré si pripravíte podľa nášho receptu.

Čo budeme potrebovať

  • 350 g cestovín
  • 200 g brokolice (nakrájané na veľmi malé ružičky a stonky na tenké plátky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 350 g kuracích pŕs (nakrájaných na tenké plátky)
  • 175 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
  • 4 lyžice pretlaku zo sušených paradajok
  • 80 g mäkkého syra s cesnakom a bylinkami
  • 285 ml smotany na varenie
  • zväzok jarnej cibuľky (nakrájané nadrobno)
  • 85 g zrelého čedaru (nastrúhaného)
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 50 g lúpaných mandlí

Postup

  • Rúru rozohrejte na 190 stupňov.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Vhoďte 350 g cestovín, dobre premiešajte a nechajte variť.
  • Varte 6 minút, potom pridajte 200 g brokolice a varte ďalších 5–6 minút, kým nebudú cestoviny uvarené. Dobre sceďte a potom vráťte do hrnca.
  • Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte kuracie prsia a opekajte, kým ľahko nezhnednú.
  • Pridajte šampiňóny a za stáleho miešania smažte 1 minútu, potom vmiešajte 4 lyžice pretlaku, 80 g mäkkého syra a smotanu.
  • Za stáleho miešania pomaly dusíme, kým sa syr nerozpustí, aby omáčka zhustla.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Omáčku nalejte na cestoviny, jemne miešajte, kým sa neobalí, potom preložte do zapekacej misky.
  • Nakoniec zmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný čedar, najemno nasekaný strúčik cesnaku a mandle.
  • Touto zmesou posypte cestoviny.
  • Pečte 20 minút dozlatista.

Aby ste si mohli pripraviť tento skvelý recept, potrebujete spoľahlivého pomocníka do ruky. Preto sa pozrite na našu recenziu na panvičky značky Woll a vyberte si tú svoju.

Veľké cestoviny v bielej keramickej zapekacej mise as brokolicou.
Zdroj: modernfarmhouseeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.