Tento pokrm si môžete pripraviť pred samotným zapečením dobrých pár hodín dopredu. Lahodné cestoviny s kuraťom a brokolicou možno podávať s nadýchaným domácim pečivom , ktoré si pripravíte podľa nášho receptu.
Čo budeme potrebovať
- 350 g cestovín
- 200 g brokolice (nakrájané na veľmi malé ružičky a stonky na tenké plátky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 350 g kuracích pŕs (nakrájaných na tenké plátky)
- 175 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
- 4 lyžice pretlaku zo sušených paradajok
- 80 g mäkkého syra s cesnakom a bylinkami
- 285 ml smotany na varenie
- zväzok jarnej cibuľky (nakrájané nadrobno)
- 85 g zrelého čedaru (nastrúhaného)
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 50 g lúpaných mandlí
Postup
- Rúru rozohrejte na 190 stupňov.
- Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Vhoďte 350 g cestovín, dobre premiešajte a nechajte variť.
- Varte 6 minút, potom pridajte 200 g brokolice a varte ďalších 5–6 minút, kým nebudú cestoviny uvarené. Dobre sceďte a potom vráťte do hrnca.
- Na panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja, pridajte kuracie prsia a opekajte, kým ľahko nezhnednú.
- Pridajte šampiňóny a za stáleho miešania smažte 1 minútu, potom vmiešajte 4 lyžice pretlaku, 80 g mäkkého syra a smotanu.
- Za stáleho miešania pomaly dusíme, kým sa syr nerozpustí, aby omáčka zhustla.
- Dochuťte soľou a korením.
- Omáčku nalejte na cestoviny, jemne miešajte, kým sa neobalí, potom preložte do zapekacej misky.
- Nakoniec zmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný čedar, najemno nasekaný strúčik cesnaku a mandle.
- Touto zmesou posypte cestoviny.
- Pečte 20 minút dozlatista.
Aby ste si mohli pripraviť tento skvelý recept, potrebujete spoľahlivého pomocníka do ruky. Preto sa pozrite na našu recenziu na panvičky značky Woll a vyberte si tú svoju.