Kurča a zemiaky zapečené s chutnou talianskou omáčkou, preliate taveným syrom. Tento recept na zapečené kura so zemiakmi a cherry paradajkami je rovnako ako tieto recepty, večera z jedného hrnca , Ktorá sa ľahko a rýchlo pripraví.
Čo budeme potrebovať
- 4–5 rezňov z kuracích stehien s kožou
- 1/2 lyžice olivového oleja
- 400g drvených paradajok
- 350 g cherry paradajok
- 3 stredne veľké zemiaky (ošúpané a nakrájané na kúsky)
- 200 g mozzarelly (strúhané)
- soľ
- korenie
Na taliansky dresing
- 1/2 lyžičky každého sušeného lístka rozmarínu a tymiánu
- 2 strúčiky cesnaku (mleté)
- 3 lyžice červeného vína alebo bieleho vínneho octu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru 180 stupňov.
- Zmiešajte ingrediencie na taliansky dresing.
- Zemiaky varte v hrnci, kým nie sú mierne nedovarené – asi 5 minút varu.
- Pomocou vidličky zemiaky trochu prepichajte, tak nasajú viac chuti dresingu a posypte štipkou soli a korenia.
- Medzitým ochutíme kura z oboch strán soľou a korením.
- Zahrejte 1/2 lyžice olivového oleja vo veľkej panvici vhodnej do rúry na vysokú teplotu.
- Pridajte kura a dobre opečte z oboch strán, asi 5 minút na každej strane.
- Zložte panvicu z platne a vylejte prebytočný tuk.
- Okolo kurčaťa rozložte zemiaky a prelejte drvenými paradajkami.
- Dochuťte štipkou soli a korenia a všetko pokvapkajte talianskym dresingom.
- Navrch položte cherry paradajky a pečte 25 – 30 minút, alebo pokiaľ nie je kura úplne prepečené.
- Vyberte z rúry a posypte syrom, potom pečte ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlatne.
- Pred podávaním nechajte 5 až 10 minút odstáť. Pokiaľ chcete, ozdobte lístkami bazalky.