Výhodou tohto variantu je skutočnosť, že sa dá konzumovať nielen teplá, ale aj za studena.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 4 paradajky
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 2 šálky mlieka
- 1 šálka strúhaného syra (voliteľné)
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Na panvici s olejom zľahka orestujte na kúsky nakrájanú klobásu.
- Klobásu následne vyberte a na zvyšku oleja a tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku.
- Keď cibuľa zosklovatí, pridajte na panvicu nakrájanú papriku a po chvíľke aj paradajky.
- V medziobdobí si v inej miske zmiešajte vajcia, mlieko, soľ a korenie.
- Následne zmes z panvice preneste do zapekacej misky, primiešajte klobásu a všetko zalejte zmesou vajec a mlieka.
- Na záver posypte syrom a vložte do predhriatej rúry na približne 40 minút.