Zapečené makaróny s kuracím mäsom

Zapečené makaróny s kuracím mäsom

Krémové zapekané makaróny s kuracím mäsom sú najmä v Japonsku obľúbeným jedlom, čo môže byť pre niekoho trochu prekvapivé. Mäso, šampiňóny a cestoviny v bešamelovej omáčke s chrumkavou zlatou polevou sú jednoducho lahôdka!

Ingrediencie

Na bešamel:

  • 3 lyžice masla
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 3 a 1/2 šálok mlieka
  • 1 kocka kuracieho bujónu, rozdrobená
  • 3/4 šálky strúhaného syra (čedar alebo gruyere)
  • biele korenie (voliteľne)

Na náplň:

  • 250 g makarónov
  • 1/2 polievkové lyžice masla
  • 1 cibuľa, rozpolená a nakrájaná najemno
  • 300 g kuracích stehenných rezňov, bez kože a kostí, nakrájaných na malé kúsky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • soľ a korenie na dochutenie

Na topping:

  • 1/2 šálky panko strúhanky
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu (voliteľne)
  • 1 a 1/2 lyžice rozpusteného masla alebo 1 lyžica olivového oleja (voliteľne)

Postup

  1. Rozpustite 3 lyžice masla vo veľkom hrnci.
  2. Pridajte múku a premiešajte – v porovnaní s zápražkou, na ktorú ste pravdepodobne zvyknutí, bude zmes vyzerať suchá.
  3. Za stáleho miešania varte 8 až 10 minút.
  4. Zo suchej zápražky sa zmes zmení na mokrú pastu.
  5. V ten okamih pridajte asi 1/4 mlieka a dobre premiešajte, aby sa zapracovalo a neboli žiadne hrudky.
  6. Potom pridajte zvyšné mlieko a kocku kuracieho bujónu.
  7. Zvýšte plameň na strednú.
  8. Ako sa mlieko zahreje, omáčka zhustne.
  9. Spočiatku pravidelne miešajte a až zmes zhustne, miešajte stále.
  10. Akonáhle je omáčka dostatočne hustá (test: naberte zmes na varešku, nakreslite prstom cestičku a pokiaľ zostane, je dostatočne hustá), ihneď zložte zo sporáka.
  11. Premiešajte so syrom a korením.
  12. Podľa chuti dosoľte.
  13. Púd je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody.
  14. Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale mínus 1 minúta.
  15. Dobre sceďte a potom vráťte do hrnca (mimo sporák).
  16. Medzitým rozpustite maslo vo veľkej panvici.
  17. Pridajte cibuľu a restujte 1 minútu.
  18. Pridajte kuracie mäso a restujte, kým povrch nezbelie, potom pridajte šampiňóny.
  19. Pridajte soľ a korenie.
  20. Keď huby varíte, vylúhujú vodu.
  21. Keď sa táto voda odparí, nalejte náplň k cestovinám a premiešajte.
  22. Olej cestoviny obalí a zabráni tomu, aby sa pri pečení nadúvali.
  23. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celsi.a
  24. Bešamelovú omáčku vlejte do cestovinovej zmesi, dobre premiešajte a potom zmes nalejte do zapekacej misy.
  25. Posypte strúhankou a parmezánom.
  26. Voliteľne pokvapkajte rozpusteným maslom alebo olivovým olejom.
  27. Pečte 20 minút, kým vrch nezezlátne.
  28. Vyberte z rúry a podávajte!
Krémové zapekané makaróny s kuracím a šampiňónmi v bešamelovej omáčke s chrumkavou zlatou polevou servírované v zapekacej mise s veľkou lyžicou.
www.japan.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.