Zapečené morčacie rezne so slaninou

Zapečené morčacie rezne so slaninou

Omáčka z vývaru, bieleho vína, byliniek a jogurtu dodáva tomuto pokrmu neodolateľnú chuť aj vôňu. Ak chcete docieliť ešte výraznejšiu chuť, nahraďte jogurt kyslou smotanou.

Ingrediencie:

  • 400 g morčacích pŕs
  • 120 g anglickej slaniny
  • 120 g mozzarelly
  • 1/3 šálky bieleho vína
  • 1/3 šálky vývaru
  • 1/3 šálky gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • oregano
  • majorán
  • 1 PL solamylu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici s olivovým olejom z oboch strán zľahka orestujte morčacie mäso nakrájané na malé plátky.
  2. Následne do panvice prilejte vývar, víno, bylinky a na každý medailón položte plátok slaniny.
  3. Duste po dobu približne 10 minút.
  4. V medziobdobí si predhrejte rúru na 100 °C.
  5. Morčacie medailónky so slaninou preložte do zapekacej misky, navrch ozdobte kúskom mozzarelly.
  6. Vložte na niekoľko málo minút do predhriatej rúry.
  7. Do zvyšku omáčky na panvičke pridajte solamyl a jogurt alebo kyslú smotanu.
  8. Miešajte až do okamihu, keď vznikne hustá omáčka.

Zapečené morčacie plátky so slaninou podávajte so zemiakovou kašou či ryžou, preliate jemnou omáčkou.

Morčacie plátky so slaninou a mozzarellou v smotanovej omáčke
zdroj: thymeforcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.