Omáčka z vývaru, bieleho vína, byliniek a jogurtu dodáva tomuto pokrmu neodolateľnú chuť aj vôňu. Ak chcete docieliť ešte výraznejšiu chuť, nahraďte jogurt kyslou smotanou.
Ingrediencie:
- 400 g morčacích pŕs
- 120 g anglickej slaniny
- 120 g mozzarelly
- 1/3 šálky bieleho vína
- 1/3 šálky vývaru
- 1/3 šálky gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- oregano
- majorán
- 1 PL solamylu
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici s olivovým olejom z oboch strán zľahka orestujte morčacie mäso nakrájané na malé plátky.
- Následne do panvice prilejte vývar, víno, bylinky a na každý medailón položte plátok slaniny.
- Duste po dobu približne 10 minút.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 100 °C.
- Morčacie medailónky so slaninou preložte do zapekacej misky, navrch ozdobte kúskom mozzarelly.
- Vložte na niekoľko málo minút do predhriatej rúry.
- Do zvyšku omáčky na panvičke pridajte solamyl a jogurt alebo kyslú smotanu.
- Miešajte až do okamihu, keď vznikne hustá omáčka.
Zapečené morčacie plátky so slaninou podávajte so zemiakovou kašou či ryžou, preliate jemnou omáčkou.