Zapečené nachos s čedarom

Zapečené nachos s čedarom

Tento recept na zapečené tortilly je ideálnym pohostením na akýkoľvek večierok a na akúkoľvek návštevu alebo na večerné sledovanie filmu vo dvojici. Urobte si ich viac, pretože vám garantujeme, že na druhý deň budete len spomínať, aké lahodné boli a budete radi, keď ich nájdete v chladničke.

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  2. 2 lyžice chilli korenia
  3. Lyžica hladkej múky
  4. 2 lyžičky sušeného oregana
  5. 2 lyžičky mletej rasce
  6. 350 ml hovädzieho vývaru
  7. Soľ
  8. Mleté čierne korenie

Na nachos

  1. 340 g tortilla chipsov
  2. Limetka
  3. Soľ
  4. 430 g salsy (odkvapkaná)
  5. 170 g ostrého syra čedar (nastrúhaného)
  6. 90 g bieleho čedaru (nastrúhaný)
  7. ½ malej bielej cibule (nakrájané nadrobno)
  8. ½ zelenej chilli papričky (zbavená stopky a semien, jemne nasekaná)
  9. 230 g kyslej smotany
  10. ½ malé hlávky ľadového šalátu (nakrájaný na kúsky)
  11. Guacamole (alebo zrelé avokádo na podávanie)

Postup

  1. Pripravíme si ochutené hovädzie mäso
  2. Hovädzie mäso rozdrobíme do veľkého hrnca a začneme ho piecť na stredne vysokú teplotu
  3. Akonáhle hovädzie mäso sa začne variť a smažiť, pokračujeme v vyprážaní a miešaní, aby sa mäso rozdrobilo na malé kúsočky
  4. Pokračujeme v smažení asi 8 minút, kým nezhnedne a takmer všetka vlhkosť sa neodparí
  5. Potom pokračujeme vo varení, kým sa hovädzie mäso nezačne smažiť sa vo vlastnom tuku, asi ešte 2 minúty
  6. Na hovädzie mäso prisypeme chilli prášok, múku, oregano a rascu
  7. Za častého miešania varíme ďalšie 1 až 2 minúty, kým nebude voňavé a korenie dôkladne premiešané s mäsom
  8. Mäso zalejeme vývarom a miešame, aby sa všetko dôkladne premiešalo a spojilo
  9. Znížime teplotu na strednú a za občasného miešania varíme asi 12 minút, kým sa takmer všetka tekutina neodparí a hovädzie mäso sa neobalí do hustej omáčky
  10. Hrniec s mäsom zložíme z platne a dochutíme soľou a korením
  11. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov
  12. Veľký plech na pečenie s okrajom vyložíme alobalom
  13. Potom naň rozložíme tortillové chipsy do jednej vrstvy
  14. Na nachos chipsy nastrúhame kôru z ½ limetky (limetku si schováme na neskôr)
  15. Potom dochutíme ďalšou soľou
  16. Na chipsy rovnomerne naložíme pripravené hovädzie mäso
  17. Potom naň nasypeme salsu, nastrúhané syry, cibuľu a chilli
  18. Pekáč s nachos preložíme do rúry a pečieme asi 10 minút, kým sa syr úplne nerozpustí a chipsy nie sú po okrajoch ľahko opečené
  19. Medzitým si do misky nastrúhame zvyšok kôry z limetky, potom limetku odšťavíme a šťavu pridáme ku kôre
  20. Do misy nalejeme kyslú smotanu a premiešame, aby sa všetko spojilo
  21. Akonáhle nachos vyberieme z rúry, okamžite na ne nasypeme nakrájaný šalát a pokvapkáme limetkovou kyslou smotanou
  22. Navrch ešte pridáme guacamole alebo na kocky nakrájané avokádo
  23. Nachos podávame priamo z plechu ešte teplé
Zapečené kukuričné ​​lupienky v rúre s čedarom a zeleninou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Pokiaľ si guacamole robíme pár hodín dopredu, prikryjeme ho potravinársku fóliu a pritlačíme ju na povrch avokáda, tak, aby sa k nemu nedostal vzduch .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.