Zapečené palacinky s mletým mäsom

Zapečené palacinky s mletým mäsom

Vyskúšajte tento recept na zapečené palacinky alá bolonská zmes.

Čo budeme potrebovať

Na palacinky

  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 1 vajce plus 1 žĺtok
  • 30 g masla, rozpusteného
  • 100 g hladkej múky
  • ¼ lyžičky morskej soli

Na bolonskú omáčku

  • 50 g slaniny, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 malá mrkva, olúpaná a nakrájaná na jemné kocky
  • 1 veľká zelerová tyčinka, nakrájaná na jemné kocky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku

Na syrovú vrstvu

  • 150 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice plnotučného mlieka
  • 75 g syra, jemne nastrúhaného

Postup

  1. Na palacinky zmiešame mlieko, vajcia, žĺtok, 1 lyžicu rozpusteného masla, múku a soľ a necháme 30 minút odstáť a potom usmažíme palacinky.
  2. Medzitým na bolonskú omáčku opečte na oleji vo veľkej panvici slaninu, kým nie je ľahko zlatistá.
  3. Pridajte cibuľu a opekajte 5 minút, potom pridajte cesnak, mrkvu a zeler a ďalších 5 minút za občasného miešania opekajte.
  4. Zvýšte teplotu, pridajte hovädzie mäso a varte.
  5. Vmiešame paradajky, vývar a paradajkový pretlak a odkryté dusíme 45 minút, kým omáčka nezhustne a nezmizne všetka prebytočná tekutina (musí byť hustá)
  6. Podľa chuti okoreníme.
  7. Na syrovú polevu zmiešajte v miske kyslú smotanu, mlieko a 25 g syra s trochou korenia.
  8. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  9. Každú palacinku naplníme 2 vrchovatými lyžicami bolonskej omáčky a zvinieme.
  10. Naskladajte ich vedľa seba do maslom vymastenej zapekacej misy, po lyžiciach naneste syrovú polevu a posypte zvyšným strúhaným syrom.
  11. Pečte 20–25 minút, alebo kým syr nezezlátne a podávajte so šalátom.

Na prípravu dokonalej palacinky je potrebnákvalitná panvička alebo palacinky . Prečítajte si o panvičkách Lamart viac v našej recenziu!

Pekáčik plný lahodných palaciniek zapečených s mletým mäsom a bolonskou omáčkou.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.