Zapečené palacinky naslané sú skvelým spôsobom, ako vytvoriť jednoduchý, ale napriek tomu sýty pokrm.
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 200 g baby špenátu
- 250 g ricotty
- strúhanie muškátového orieška
- 4 veľké palacinky
- 225 g mozzarelly, odkvapkané a nakrájané na malé kúsky
- 50 g parmezánu, strúhaného
Postup
- Na panvici rozohrejte olej, pridajte 2 strúčiky cesnaku a pár sekúnd prevarte, potom vhoďte paradajky.
- Okoreníme a necháme prebublávať 10-15 minút, kým sa nezredukujú na hustú omáčku.
- Špenát varte 2 minúty v mikrovlnnej rúre, aby zavädol, alebo ho vyklopte do sitka a prelejte kanvicu plnú horúcej vody.
- Až vychladne, vytlačte z neho čo najviac tekutiny a potom ho nahrubo nasekajte.
- Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
- Zmiešajte ricottu, špenát, bohato nastrúhaný muškátový oriešok, zvyšný prelisovaný cesnak a trochu soli a korenia.
- Paradajkovú omáčku rozotrieme na dno plytkej zapekacej misy.
- Špenátovú zmes rozdeľte do palaciniek, rozotrite ju po polovici povrchu.
- Každú palacinku preložte napoly a potom znova napoly, aby vznikol trojuholník.
- Palacinky položte do zapekacej misy, posypte mozzarellou a parmezánom.
- Pokvapkajte ešte trochou oleja a pečte 15-20 minút.
Zapečené palacinky môžete naplniť aj orestovaným kuracím mäsom.
Na prípravu dokonalej palacinky je potrebnákvalitná panvička alebo palacinky . Prečítajte si o panvičkách Lamart viac v našej recenziu!