Zapečené palacinky so špenátom a parmezánom

Zapečené palacinky so špenátom a parmezánom

Zapečené palacinky naslané sú skvelým spôsobom, ako vytvoriť jednoduchý, ale napriek tomu sýty pokrm.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 200 g baby špenátu
  • 250 g ricotty
  • strúhanie muškátového orieška
  • 4 veľké palacinky
  • 225 g mozzarelly, odkvapkané a nakrájané na malé kúsky
  • 50 g parmezánu, strúhaného

Postup

  • Na panvici rozohrejte olej, pridajte 2 strúčiky cesnaku a pár sekúnd prevarte, potom vhoďte paradajky.
  • Okoreníme a necháme prebublávať 10-15 minút, kým sa nezredukujú na hustú omáčku.
  • Špenát varte 2 minúty v mikrovlnnej rúre, aby zavädol, alebo ho vyklopte do sitka a prelejte kanvicu plnú horúcej vody.
  • Až vychladne, vytlačte z neho čo najviac tekutiny a potom ho nahrubo nasekajte.
  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
  • Zmiešajte ricottu, špenát, bohato nastrúhaný muškátový oriešok, zvyšný prelisovaný cesnak a trochu soli a korenia.
  • Paradajkovú omáčku rozotrieme na dno plytkej zapekacej misy.
  • Špenátovú zmes rozdeľte do palaciniek, rozotrite ju po polovici povrchu.
  • Každú palacinku preložte napoly a potom znova napoly, aby vznikol trojuholník.
  • Palacinky položte do zapekacej misy, posypte mozzarellou a parmezánom.
  • Pokvapkajte ešte trochou oleja a pečte 15-20 minút.

Zapečené palacinky môžete naplniť aj orestovaným kuracím mäsom.

Zlatisté palacinky v pekáčiku s jemným syrom a špenátom.
Zdroj: sandraseasycooking.com

Na prípravu dokonalej palacinky je potrebnákvalitná panvička alebo palacinky . Prečítajte si o panvičkách Lamart viac v našej recenziu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.