Ďalší recept na palacinky so špenátom v zapečenej podobe. Tentoraz v podaní s tvarohom.
INGREDIENCIA:
- 120 g hladkej múky
- štipka soli
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lyžica oleja
Náplň:
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica oleja
- 1 malá cibuľa
- 200 g špenátu
- 200 g polotučného tvarohu
- kôra z polovice citróna
- štipka muškátového orieška
- soľ
- korenie
- 6 lyžíc nastrúhaného parmezánu
POSTUP:
- Ingrediencie na cesto si zmiešajte a nechajte 30 minút odpočinúť.
- Potom si palacinky osmažte na troche oleja z oboch strán.
- Náplň si pripravte zmiešaním tvarohu s kôrou z citróna, soli a korenia.
- Cibuľku si nakrájate na drobno a nechajte orestovať dozlatista, potom pridajte špenát, muškátový oriešok a krátko orestujte.
- Vychladnutú špenátovú zmes zmiešajte s tvarohom a 3 lyžicami parmezánu.
- Naplňte jej palacinky, zarolujte a vyskladajte na plech.
- Nakoniec ich posypte zvyškom parmezánu a dajte zapiecť pri 200 ° C na 15 minút.