Tieto zapečené papriky sú inšpirované Toskánskom a sú plnené čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánom. Ich príprava trvá asi 30 minút a môžete ich servírovať napríklad ako luxusnú jednoduchú prílohu.
Ingrediencie
- 5 žltých alebo červených paprík
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 šálky plnotučné ricotty
- ½ šálky jemne nakrájanej jarnej cibuľky
- ½ šálky nasekané čerstvé bazalky
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- po 1 polievkovej lyžici čerstvej mäty, čerstvého rozmarínu a nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- 2 veľké vajcia
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 1 lyžička sušených kvetov feniklu (voliteľne)
- 2 lyžice strúhanky v kombinácii s trochou oleja
Postup
- Ak chcete získať dymovejšiu chuť paprík, rýchlo ich opečte na otvorenom plameni sporáka, ak máte tú možnosť.
- Nechajte vychladnúť a potom zlúpnite sčernenú kožu.
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Papriky pozdĺžne rozpolte, odstráňte semienka a rebrá.
- Papriky celé potrite olivovým olejom.
- V strednej miske zmiešajte ricottu, bazalku, cibuľu, bylinky, soľ a korenie.
- Rozšľahajte vajcia a parmezán.
- Papriky naplňte zmesou a položte kvety feniklu a strúhankou.
- Pečte 30 minút, alebo kým ricotta nestuhne a strúhanka nezezlátne.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj veľa ďalších tipov, ako zavariť papriky . Inšpirujte sa našimi návodmi a receptami!