Zapečené papriky plnené ricottou

Zapečené papriky plnené ricottou

Tieto zapečené papriky sú inšpirované Toskánskom a sú plnené čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánom. Ich príprava trvá asi 30 minút a môžete ich servírovať napríklad ako luxusnú jednoduchú prílohu.

Ingrediencie

  • 5 žltých alebo červených paprík
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 šálky plnotučné ricotty
  • ½ šálky jemne nakrájanej jarnej cibuľky
  • ½ šálky nasekané čerstvé bazalky
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • po 1 polievkovej lyžici čerstvej mäty, čerstvého rozmarínu a nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 2 veľké vajcia
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sušených kvetov feniklu (voliteľne)
  • 2 lyžice strúhanky v kombinácii s trochou oleja

Postup

  1. Ak chcete získať dymovejšiu chuť paprík, rýchlo ich opečte na otvorenom plameni sporáka, ak máte tú možnosť.
  2. Nechajte vychladnúť a potom zlúpnite sčernenú kožu.
  3. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  4. Papriky pozdĺžne rozpolte, odstráňte semienka a rebrá.
  5. Papriky celé potrite olivovým olejom.
  6. V strednej miske zmiešajte ricottu, bazalku, cibuľu, bylinky, soľ a korenie.
  7. Rozšľahajte vajcia a parmezán.
  8. Papriky naplňte zmesou a položte kvety feniklu a strúhankou.
  9. Pečte 30 minút, alebo kým ricotta nestuhne a strúhanka nezezlátne.
  10. Dobrú chuť!
Papriky plnené čerstvými bylinkami, krémovou ricottou a výrazným parmezánom, servírované na drevenej doske s vedľa položenou jarnou cibuľkou.
www.liveeatlearn.com

Máme pre vás aj veľa ďalších tipov, ako zavariť papriky . Inšpirujte sa našimi návodmi a receptami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.