Ste milovníkom zemiakov? Potom si ich skúste pripraviť trochu inak.
Ingrediencie
Kaša:
- 500 g zemiakov
- 50 g masla
- 150 ml mlieka
- soľ
Papriky:
- 450 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
- 1 cibuľa
- 4 zelené alebo červené papriky
- 1 šálka strúhaného syra čedar
- soľ
- korenie
- 1 pretlak
Postup
- Rozohrejte rúru na 180 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra rozohrieva, oškrabte zemiaky, nakrájajte ich na menšie kúsky (aby sa rýchlejšie uvarili) a dajte variť, na 20–25 minút, do osolenej vody.
- Teraz máte čas pripraviť si papriky.
- Papriky umyte, odrežte z nich vrchnú časť a vyberte semienka z vnútornej časti. Odložte bokom.
- Nadrobno nakrájanú cibuľku opražte na panvici a pridajte k nej mäso. Mäso osoľte, okoreňte a pridajte k nemu pretlak. Vymažte, kým nie je mäso hotové.
- Zlejte vodu z uvarených zemiakov. K teplým zemiakom pridajte maslo, mlieko a vytvorte kašu. Dochuťte soľou.
- Hotovou mäsovou zmesou a zemiakovou kašou striedavo naplňte papriky. Na záver papriky posypte čedarom a vložte do vymastenej zapekacej misy alebo ich dajte na plech, vyložený papierom na pečenie.
- Dajte piecť na 30–45 minút. Strážte, aby papriky zmäkli, ale nespálili sa.
- Hotové zapečené plnené papriky môžete podávať s osmaženým toustom.