Zapečené papriky plnené zemiakmi

Zapečené papriky plnené zemiakmi

Ste milovníkom zemiakov? Potom si ich skúste pripraviť trochu inak.

Ingrediencie

Kaša:

  • 500 g zemiakov
  • 50 g masla
  • 150 ml mlieka
  • soľ

Papriky:

  • 450 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
  • 1 cibuľa
  • 4 zelené alebo červené papriky
  • 1 šálka strúhaného syra čedar
  • soľ
  • korenie
  • 1 pretlak

Postup

  • Rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra rozohrieva, oškrabte zemiaky, nakrájajte ich na menšie kúsky (aby sa rýchlejšie uvarili) a dajte variť, na 20–25 minút, do osolenej vody.
  • Teraz máte čas pripraviť si papriky.
  • Papriky umyte, odrežte z nich vrchnú časť a vyberte semienka z vnútornej časti. Odložte bokom.
  • Nadrobno nakrájanú cibuľku opražte na panvici a pridajte k nej mäso. Mäso osoľte, okoreňte a pridajte k nemu pretlak. Vymažte, kým nie je mäso hotové.
  • Zlejte vodu z uvarených zemiakov. K teplým zemiakom pridajte maslo, mlieko a vytvorte kašu. Dochuťte soľou.
  • Hotovou mäsovou zmesou a zemiakovou kašou striedavo naplňte papriky. Na záver papriky posypte čedarom a vložte do vymastenej zapekacej misy alebo ich dajte na plech, vyložený papierom na pečenie.
  • Dajte piecť na 30–45 minút. Strážte, aby papriky zmäkli, ale nespálili sa.
  • Hotové zapečené plnené papriky môžete podávať s osmaženým toustom.

Plnené papriky zapečené s mäsom a zemiakovou kašou.
zdroj: southernbite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.