Zapečené penne s kuracím mäsom a syrom

Zapečené penne s kuracím mäsom a syrom

Tieto zapečené cestoviny so syrom a kuracím mäsom sú nielen lahodné, ale aj nenáročné jedlo, ktoré sa nemusíte hanbiť servírovať svojim priateľom. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 350 g penne
  • 2 šálky vareného kurčaťa (asi 2 malé kuracie prsia), nakrájané na malé kúsky
  • poháre paradajkovej passaty s bazalkou
  • 1 a 1/2 šálky nastrúhanej mozzarelly
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky listov čerstvej bazalky, hrubo nasekaných

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov C.
  2. Uvarte cestoviny al dente vo veľkom hrnci v osolenej vode podľa pokynov na obale.
  3. Sceďte.
  4. Vráťte cestoviny do hrnca a pridajte kuracie mäso a paradajkovú omáčku.
  5. Jemne premiešajte.
  6. Nalejte polovicu cestovín do vymasteného pekáča.
  7. Posypte 1 šálkou mozzarelly, polovicou parmezánu a polovicou bazalky.
  8. Zostávajúcu polovicu cestovín rovnomerne navrstvite na vrch.
  9. Rovnomerne posypte zvyšnou 1/2 šálkou mozzarelly.
  10. Pečte 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne zlátnuť.
  11. Vyberte z rúry a ihneď posypte zvyšným parmezánom a čerstvou bazalkou.
  12. Podávajte teplé.
Zapečené penne so syrom a bazalkou v miske.
www.gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.