Inšpirujte sa týmto klasickým receptom na talianske cestoviny s mletým mäsom. Ideálna na nedeľný obed alebo výdatnú večeru.
Ingrediencie
- 500g penne
- 500g mletého mäsa
- 2ks cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 200g tvrdého syra
- 1 plechovka paradajok
- Soľ a mleté korenie
- Olivový olej
Postup
- Podľa návodu na obale uvarte cestoviny v osolenej vode.
- Na oleji orestujte cibuľu s prelisovaným cesnakom.
- Potom pridajte mleté mäso a opekajte.
- Pridajte pokrájané paradajky z konzervy aj so šťavou.
- Potom podľa chuti osoľte, okoreňte a ešte chvíľku duste.
- Premiešajte s uvarenými cestovinami, dajte do zapekacej misy alebo malého pekáča.
- Pečte pri 200 °C asi 10 minút.
- Nakoniec posypte nastrúhaným syrom a ešte chvíľu pečte do roztavenia.
- Hotové zapečené cestoviny podávajte napríklad s nakladanými uhorkami alebo inou zeleninou.