Zapečené plátky z morčacích pŕs

Zapečené plátky z morčacích pŕs

Zmes čerstvých byliniek dodáva tomuto pokrmu neodolateľnú vôňu. V zimných mesiacoch si môžete tento pokrm pripraviť zo sušených byliniek.

Ingrediencie:

  • 800 g morčacích pŕs
  • 5 PL masla
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 1/2 čajovej lyžičky nasekaného rozmarínu
  • 1 PL tymiánu
  • 2 PL jemne nakrájanej petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 220°C.
  2. Zapekaciu misku vymažte olejom.
  3. Do misky vložte maslo, korenie a všetky bylinky.
  4. Dôkladne premiešajte, aby sa korenie a bylinky do masla dobre prepracovali.
  5. Z morčacích pŕs zľahka uvoľnite kožu a polovicou zmesi natrite priestor pod kožou a druhou polovicou potom celý povrch morčacieho mäsa.
  6. Vložte mäso do vymastenej zapekacej misky a pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým koža nezačne hnednúť.
  7. Následne teplotu znížte na 180 ° C a za občasného podlievania vlastnou šťavou pečte ešte približne 60 minút.
  8. Po upečení nechajte mäso pred nakrájaním na plátky 5-10 minút odpočívať.

Zapečené morčacie plátky podávajte so zemiakovou kašou či orestovanou zeleninou.

Plátky morčacieho mäsa servírované so zemiakovou kašou a ružičkovým kelom
zdroj: dinneratthezoo.com

Chutnú ryžu bez starostí môžete uvariť aj v ryžovare. V čom je tento pomocník výhodný? Viac sa dočítate v našom teste ryžovarov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.