Zmes čerstvých byliniek dodáva tomuto pokrmu neodolateľnú vôňu. V zimných mesiacoch si môžete tento pokrm pripraviť zo sušených byliniek.
Ingrediencie:
- 800 g morčacích pŕs
- 5 PL masla
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 1/2 čajovej lyžičky nasekaného rozmarínu
- 1 PL tymiánu
- 2 PL jemne nakrájanej petržlenovej vňate
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 220°C.
- Zapekaciu misku vymažte olejom.
- Do misky vložte maslo, korenie a všetky bylinky.
- Dôkladne premiešajte, aby sa korenie a bylinky do masla dobre prepracovali.
- Z morčacích pŕs zľahka uvoľnite kožu a polovicou zmesi natrite priestor pod kožou a druhou polovicou potom celý povrch morčacieho mäsa.
- Vložte mäso do vymastenej zapekacej misky a pečte v predhriatej rúre približne 15-20 minút, kým koža nezačne hnednúť.
- Následne teplotu znížte na 180 ° C a za občasného podlievania vlastnou šťavou pečte ešte približne 60 minút.
- Po upečení nechajte mäso pred nakrájaním na plátky 5-10 minút odpočívať.
Zapečené morčacie plátky podávajte so zemiakovou kašou či orestovanou zeleninou.
Chutnú ryžu bez starostí môžete uvariť aj v ryžovare. V čom je tento pomocník výhodný? Viac sa dočítate v našom teste ryžovarov .