Pečené šampiňóny plnené syrom sú dokonalým, ľahko pripraveným predjedlom, ktoré sa hodí pre každú príležitosť. Sú hlboko lahodné, naplnené s jemne nasekanými nohami húb, slaninou, cibuľou a červenou paprikou, vyprážané a mierne skaramelizované. Potom sa spoja smotanovým syrom a strúhaným parmezánom. Pre ďalšie luxusné syrové recepty sa pozrite na naše šampiňóny plnené syrom .
Čo budeme potrebovať
- 12 stredne veľkých šampiňónov
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- ½ papriky (jemne nakrájaná)
- 60 g slaniny (nakrájané nadrobno)
- 1 lyžica petržlenu
- 20 g parmezánu
- 60 g smotanového syra
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Huby opatrne zbavte stopiek.
- Nohy nasekajte nadrobno a dajte bokom do malej misky.
- Do misy pridajte slaninu, cibuľu a kapiu a premiešajte, aby sa spojili.
- Prázdne klobúčiky húb položte stopkou nahor na pripravený plech.
- Na strednú teplotu pridajte olivový olej do stredne veľkej panvice.
- Pridajte huby, cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku a slaninu.
- Občas premiešajte, kým sa vlhkosť z húb neodparí. Potom často miešajte, kým ingrediencie nezačnú karamelizovať.
- Uvarené ingrediencie chlaďte asi 10 minút.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný parmezán a smotanový syr. Dobre premiešajte.
- Okoreňte podľa chuti, majme na pamäti, že slanina a parmezán sú slané.
- Prázdne klobúčiky húb zľahka postriekajte olivovým olejom.
- Pomocou lyžičky naplňte klobúčiky šampiňónov.
- Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút.