Zapečené špenátové gnocchi v syrovej omáčke

Zapečené špenátové gnocchi v syrovej omáčke

Krehké halušky zaliate v syrovo-paradajkovej omáčke, doplnené čerstvým špenátom a zapečené v jeden lahodný pokrm je to, čo chcete servírovať, ako slávnostný obed.

Čo budeme potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • štvrtina cibule (nasekaná)
  • 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný alebo nakrájaný na tenké plátky)
  • 340 g paradajkového pyré
  • 125 ml vývaru alebo vody
  • natrhaná bazalka
  • 60 g syra mascarpone
  • 1/2 lyžičky soli
  • 450 g zemiakových nokov
  • hrsť baby špenátu
  • 230 gramov čerstvých plátkov mozzarelly
  • parmezán

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Zahrejte olivový olej na stredne nízkej teplote.
  • Pridajte cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nebude priesvitná a voňavá.
  • Pridajte pretlak a vodu alebo vývar, všetko priveďte k miernemu varu.
  • Pridajte natrhanú bazalku, mascarpone a soľ.
  • Pridajte halušky a špenát.
  • Miešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo omáčkou.
  • Navrch dajte plátky mozzarelly a posypte parmezánom.
  • Pečte 15-20 minút, kým syrová zmes na povrchu nebude mazľavá a svetlo zlatohnedá.
  • Podávajte s bazalkou.
Miska plná lahodnej kombinácie troch syrov a mäkkých zemiakových nokov.
Zdroj: twokooksinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.