Krehké halušky zaliate v syrovo-paradajkovej omáčke, doplnené čerstvým špenátom a zapečené v jeden lahodný pokrm je to, čo chcete servírovať, ako slávnostný obed.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- štvrtina cibule (nasekaná)
- 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný alebo nakrájaný na tenké plátky)
- 340 g paradajkového pyré
- 125 ml vývaru alebo vody
- natrhaná bazalka
- 60 g syra mascarpone
- 1/2 lyžičky soli
- 450 g zemiakových nokov
- hrsť baby špenátu
- 230 gramov čerstvých plátkov mozzarelly
- parmezán
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Zahrejte olivový olej na stredne nízkej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nebude priesvitná a voňavá.
- Pridajte pretlak a vodu alebo vývar, všetko priveďte k miernemu varu.
- Pridajte natrhanú bazalku, mascarpone a soľ.
- Pridajte halušky a špenát.
- Miešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo omáčkou.
- Navrch dajte plátky mozzarelly a posypte parmezánom.
- Pečte 15-20 minút, kým syrová zmes na povrchu nebude mazľavá a svetlo zlatohnedá.
- Podávajte s bazalkou.