Hľadáte jednoduché a lahodné jedlo, ktoré si môžete pripraviť v rušnom týždni?
Pripravte si naše recepty na zapečené cestoviny s kuracím mäsom.
Túto lahôdku si zamiluje celá rodina!
Naše recepty
Aké cestoviny použiť na zapekanie?
Rigatoni
Rigatoni sú dobrou voľbou pre svoju ideálnu štruktúru, krátku veľkosť a zárezy na svojom povrchu.
Pipe Rigate
Predstavte si „obrie makaróny“ a máte tieto skvosty. Sú to zakrivené malé trubičky, ktorých zakrivený tvar im pomáha udržať omáčku v ich otvoroch.
Špagety
Mnoho kuchárov bude básniť o tom, že krátke tvary sú najlepšie pre zapečené cestoviny, ale špagety sú v tomto kontexte často neospevovaným hrdinom. Po uvarení špagety schlaďte pod studenú vodu. Vo veľkej mise rozšľahajte jedno až dve vajcia podľa toho, koľko cestovín varíte a vychladnuté špagety vhoďte do vajec spolu s vybranou omáčkou. To je celý trik, než ich dáte zapiecť.
Veľké mušle
Pre zapečené cestovinové jedlo neexistuje lepší tvar ako veľká mušľa.
Lasagne
Lasagne môžu ísť z krabice priamo do zapekacej misy, ak použijete dvakrát viac omáčky ako normálne, aby cestoviny absorbovali extra vlhkosť.