Zapečené toasty s mozzarellou a pestom

Zapečené toasty s mozzarellou a pestom

Prvotriedny sendvič s roztopeným syrom, lahodným pestom doplnený o chrumkavú šunku, je tá najlepšia voľba pre rýchly a lenivý sobotný obed.

Čo budeme potrebovať

  1. 50 g masla (mäkkého)
  2. 8 ks toastového chleba
  3. 125 g mozzarelly (nakrájané)
  4. 125 g nastrúhaného čedaru
  5. 12 plátkov parmskej šunky
  6. 2 vajcia
  7. Lyžica mlieka
  8. 6 lyžíc bazalkového pesta
  9. Slnečnicový olej

Postup

  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov
  2. Toastový chlieb z jednej strany natrieme maslom
  3. Natretou stranou ich potom položíme, na pracovnú plochu
  4. Druhú stranu toastu potrieme pestom
  5. Na pesto navrstvíme plátky mozzarelly, nastrúhaný čedar a parmskú šunku
  6. Na každý toast dáme 2 kúsky šunky, aby nám zostala na záverečné servírovanie
  7. Priklopíme druhým toastom, natretou stranou maslom, hore a pritlačíme k sebe
  8. Na panvici si rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, aby dno bolo zakryté
  9. Vo vedľajšej miske si rozšľaháme vajcia s mliekom
  10. Do mliečnej zmesi toasty opatrne z oboch strán namáčame
  11. Sendviče vyprážame postupne a po jednom
  12. Z každej strany sendvič vyprážame dozlatista približne 1 minútu, aby sa syr začal rozpúšťať
  13. Hotové sendviče vyskladáme na plech
  14. Plech potom preložíme na 5 minút do rúry a toasty dopečieme, tak aby syr zo sendviča vytekal
  15. Do rovnakej panvice pridáme zvyšné plátky parmskej šunky a tie opekáme po dobu 3-4 minút
  16. Pečieme ich na vysokú teplotu, aby šunka bola krásne chrumkavá
  17. Toasty podávame so zvyšným pestom a vypečenou parmskou šunkou
Sendvič plnený paradajkami, pestom a syrom opečený na grile.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.