Zapečené vajíčka v remoske

Zapečené vajíčka v remoske

Tento recept sa hodí skôr na ráno, kedy máte chuť na slané raňajky. Môžete využiť staršiu žemľu z predošlého dňa, tak aspoň neskončí v koši. Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie zapečených vajec.

Ingrediencie

  • 2ks žemle (4 polovice žemle)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky eidamu alebo goudy
  • 4 vajcia
  • Maslo (na osmaženie žemlí, na vymazanie formičiek)

Postup

  • Formičky alebo mištičky vymažte maslom.
  • Na panvici rozohrejte maslo a na ňom osmažte každú polovicu žemle.
  • Do vymastených formičiek vložte na dno vždy polovicu žemle, navrch plátok eidamu a šunky.
  • Navrch do každej formičky rozklepnite jedno vajce.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte a potom vložte do rozohriatej remosky, kde ich zapekajte, kým vajcia nestuhne.
Zapekané žemle s vajíčkom vo formičkách
Zdroj: finishedwithsalt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.