Tento recept sa hodí skôr na ráno, kedy máte chuť na slané raňajky. Môžete využiť staršiu žemľu z predošlého dňa, tak aspoň neskončí v koši. Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie zapečených vajec.
Ingrediencie
- 2ks žemle (4 polovice žemle)
- 4 plátky šunky
- 4 plátky eidamu alebo goudy
- 4 vajcia
- Maslo (na osmaženie žemlí, na vymazanie formičiek)
Postup
- Formičky alebo mištičky vymažte maslom.
- Na panvici rozohrejte maslo a na ňom osmažte každú polovicu žemle.
- Do vymastených formičiek vložte na dno vždy polovicu žemle, navrch plátok eidamu a šunky.
- Navrch do každej formičky rozklepnite jedno vajce.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte a potom vložte do rozohriatej remosky, kde ich zapekajte, kým vajcia nestuhne.