Zapečené zeleninové rizoto s čakankou

Zapečené zeleninové rizoto s čakankou

Napadlo vás niekedy dať rizoto zapiecť do rúry podobne ako cestoviny? Pokiaľ nie, vyskúšajte to teraz s nami.

Ingrediencie

  • 250 g ryže
  • 150 g červenej čakanky
  • 150 g parmezánu
  • 100 g mozzarelly
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 stopkový zeler
  • soľ, korenie

Postup

  • Cibuľu, zeler a mrkvu umyte, očistite a nakrájajte nadrobno.
  • Následne zmes zeleniny zľahka poduste na oleji.
  • Pridajte na prúžky nakrájanú čakanku.
  • Osoľte a za občasného miešania varte približne 15 minút.
  • Medzitým si podľa návodu na obale uvarte ryžu.
  • Na konci varenia pridajte do zmesi zeleniny približne polovicu strúhaného parmezánu.
  • Zamiešajte a pridajte tiež uvarenú ryžu.
  • Následne vezmite zapekaciu misu, vymažte ju olejom a vložte do nej zmes zeleniny a ryže.
  • Na záver všetko posypte nakrájanou mozzarellou a zvyšným parmezánom.
  • Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút.
Zapekacia misa s ryžou a čakankou
zdroj: altacucina.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.