Zapečené zemiaky na spôsob gréckej musaky

Zapečené zemiaky na spôsob gréckej musaky

Radi zemiaky zapekáte? Potom sa môžete inšpirovať týmto jednoduchým receptom, ktorý pripomína musaku.

Ingrediencie

  • 1–2 polievkové lyžice oleja
  • 1 žltá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky korenia
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 kg zemiakov (oškrabaných a nakrájaných na 1cm plátky)
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 3–4 vajcia
  • 400 g kyslej smotany
  • 1 šálka mlieka
  • 1–2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • V hlbokej panvici rozpáľte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte za stáleho miešania.
  • Následne pridajte hovädzie mäso, soľ, korenie a papriku. Dobre premiešajte.
  • Vymažte, kým nie je mäso ružové a následne odstráňte z tepla.
  • Vo väčšej miske zmiešajte zemiaky, olej a soľ. Pomocou rúk dobre premiešajte.
  • Rúru predhrejte na 220 °C a vymažte pekáč alebo zapekaciu misu olivovým olejom.
  • Do pekáča dajte zemiaky aj mäsovú zmes a všetko dobre premiešajte. Pečte 40 minút.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky s mäsom pečú, zmiešajte v miske smotanu, vajcia a mlieko.
  • Po 40 minútach pečenia, pokrm vyberte, prelejte vaječnou zmesou so smotanou a mliekom a posypte petržlenovou vňaťou.
  • Pečte ešte ďalších 20 minút a potom podávajte.

Zapečené zemiaky na spôsob gréckej musaky s mletým mäsom, zdobené sušenou zeleninou a servírované na čiernom tanieriku.
zdroj: balkanlunchbox.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.