Zapečené zemiaky s brokolicou, šunkou a mozzarellou

Zapečené zemiaky s brokolicou, šunkou a mozzarellou

Zapečené zemiakové šupky plnené smotanovou, nadýchanou zemiakovou kašou, s poriadnou dávkou mozzarelly, chrumkavou krehkou brokolicou a samozrejme – šunkou! Mozzarellu si môžete vychutnať aj v ďalších podobách, ktoré nájdete v týchto receptoch s týmto talianskym syrom .

Čo budeme potrebovať

  • 6 veľkých zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ

Na náplň

  • 250 g smotanového syra
  • 200 g masla
  • 250 g mozzarelly
  • 1/2 lyžice soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky mletej horčice
  • 1/4 lyžičky papriky
  • 400 g brokolice
  • 300 g šunky

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Zemiaky umyjeme, potrieme olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme na plech.
  • Pečte 60 – 90 minút, kým nebudú upečené a mäkké. Podľa veľkosti zemiakov.
  • Vyberte zemiaky z rúry, ale nechajte rúru zapnutú, znížte teplotu na 180 stupňov.
  • Nechajte zemiaky vychladnúť po dobu 15–30 minút, kým nevychladnú natoľko, aby sa s nimi dalo manipulovať.
  • Medzitým nakrájajte brokolicu na ružičky a vložte do sklenenej misky s 125 ml vody a dajte do mikrovlnnej rúry na vysoký výkon na 2 minúty, kým nezmäkne, a potom nakrájajte na menšie kúsky.
  • Nakrájajte šunku.
  • Keď zemiaky vychladnú, vodorovne ich rozpoľte.
  • Veľkou lyžicou vydlabajte stred a vložte vydlabané zemiaky na plech. Nechajte trochu zemiakov v šupke, tak vytvorí lodičku na náplň.
  • Do misy s vydlabanými stredmi zemiakov pridajte maslo, mozzarellu, smotanový syr, soľ, korenie, mletú horčicu a papriku.
  • Mixujte, kým sa zmes nespojí a nebude krémová.
  • Do zemiakovej zmesi vmiešajte šunku a brokolicu.
  • Zmes rovnomerne rozdeľte medzi všetky šupky zemiakov.
  • Zmes ešte posypte mozzarellou.
  • Vložte zemiaky do rúry a pečte ďalších 20 minút, kým sa náplň nezahreje a syr sa nerozpustí.
  • Ozdobte čerstvým mletým čiernym korením a pažítkou alebo zelenou cibuľkou.

Aby vaša plniaca zmes mohla byť krémovo hladká, je potrebné mať po ruke kvalitný a výkonný tyčový mixér . Aký si vybrať, aby vám dlho vydržal a slúžil sa dozviete v našej recenzii!

Upečený rozpolený zemiak naplnený zmesou syra a brokolice.
Zdroj: chelseasmessyapron.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.