Zapečené zemiaky s hubami a špenátom

Zapečené zemiaky s hubami a špenátom

Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý je zaliaty rýchlou a jednoduchou omáčkou.

Vhodné aj pre vegánov!

Ingrediencie

Zemiaky:

  • 4 zemiaky
  • 4 šálky sušených húb
  • 4 šálky baby špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného najemno)
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • 1 polievková lyžica mandľového masla
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • citrónová šťava (z 1 citróna)
  • štipka soli

Vegánska omáčka:

  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 2 polievkové lyžice bielej shiro miso pasty
  • 1 polievkové lyžice cibuľového prášku
  • 2 polievkové lyžice bezlepkovej sójovej omáčky Tamari
  • ¼ šálky droždia
  • ¼ šálky bio šípkového prášku (zakúpite v obchode so zdravou výživou)
  • ¼ šálky vegánskeho masla

Postup

Zemiaky:

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Po bokoch každého zemiaka urobte, pomocou vidličky, diery – napomôžete tak úniku tepla pri pečení.
  • Každý zemiak zabaľte do alobalu a pečte v rúre 40–50 minút.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, pripravte si panvicu.
  • Na panvici rozohrejte kokosový olej a osmažte na ňom cesnak, huby a všetko dochuťte štipkou soli. Varte 5–10 minút.
  • V miske zmiešajte mandľové maslo, balzamikový ocot a citrónovú šťavu. Všetko nalejte na zeleninu v panvici. Pokračujte vo varení, kým huby nezhnednú a nezmäknú.
  • Pridajte špenát a varte 2–3 minúty.
  • Upečené zemiaky rozkrojte a naplňte hubovou zmesou z panvice.
  • Pri rozbaľovaní pozor, aby ste sa neoparili parou, ktorá sa v alobale nahromadila.

Vegánska omáčka:

  • V mixéri skombinujte zeleninový vývar, miso pastu, cibuľový prášok, sójovú omáčku, droždie a šípkový prášok. Ten môžete nahradiť múkou alebo kukuričným škrobom. Mixujte dohladka, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • V hrnci rozpustite vegánske maslo a pridajte rozmixovanú zmes. Varte, kým nezačne omáčka hustnúť. Potrvá to asi 8-10 minút.
  • Hotovú omáčku na zemiaky nalejte a podávajte.

Zemiaky zapečené s hubami a špenátom.
zdroj: twospoons.ca

Chutia vám podobné pokrmy? Potom vyskúšajte ďalšie recepty na pečené zemiaky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.