Tieto pečené zemiaky plnené kuraťom sú rýchlou a sýtou večerou. Krehké pečené zemiaky sú plnené pikantnou omáčkou, jemným kuraťom, dresingom a samozrejme modrým syrom. Pikantné kura je tak lahodné, že s ním nájdete niekoľko receptov aj u nás na webe, tak neváhajte a skúste ich!
Čo budeme potrebovať
- 4 zemiaky
- rastlinný alebo olivový olej
- 125 g majonézy
- 60 ml cmar
- 60 g kyslej smotany
- worcesterské omáčky
- 125 g Nivy
- 30 g nakrájanej pažítky
- soľ
- korenie
- 45 g masla
- 60 ml štipľavej omáčky Sriracha
- 500 g grilovanej kura
- 1 stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
- 1 malá mrkva (nastrúhaná)
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 ºC.
- Zemiaky po celom povrchu prepichajte vidličkou, potrite trochou rastlinného alebo olivového oleja a pečte do mäkka, asi 1 hodinu.
- Keď sú zemiaky takmer hotové, zmiešajte majonézu, cmar, kyslú smotanu a worcesterskú omáčku v malej miske, kým nebude hladká.
- Vmiešame Nivu a 2 lyžice pažítky, dochuťte soľou a korením.
- Dajte do chladničky.
- Na strednej panvici rozpustite maslo.
- Vmiešame pálivú omáčku.
- Pridajte kura a varte, miešajte, kým sa nezahreje, asi 2 minúty.
- Upečené zemiaky pozdĺžne rozkrojte a roztvorte ich.
- Na každý zemiak dajte 1 polievkovú lyžicu zálievky z modrého syra a zľahka dochuťte soľou.
- Navrch dajte kuraciu zmes a potom ďalšiu lyžicu dresingu.
- Posypte zelerom a mrkvou.
- Navrch dajte ešte nivu a 2 lyžice pažítky.