Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a syrom

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a syrom

Plnené pečené zemiaky smotanovým čedarom, slaninou a kuraťom, je jemné a lahodné jedlo, ktoré sa hodí pre každú príležitosť. Tento recept je ideálny pre spotrebovanie zvyškov, čím zamedzíte jeho plytvaniu, tak ako naše gratinované zemiaky .

Čo budeme potrebovať

  • 6 veľkých zemiakov
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 lyžica koreniacej zmesi z cibuľového prášku, kôpru, petržlenu, cesnakového prášku, soli, korenia a sušenej pažítky
  • 120 g smotanového syra
  • 3 plátky opečené slaniny
  • 250 g strúhaného syra čedar
  • Čerstvo nasekaná pažítka
  • Na ozdobu: slanina, pažítka, ranč dresing, rozdrobený modrý syr

Postup

  • Pridajte kura do pomalého hrnca a posypte zmesou korenia.
  • Na kura položte blok smotanového syra.
  • Prikryte a varte na vysokú teplotu 2,5 – 3 hodiny alebo na nízku teplotu asi 4 – 5 hodín.
  • Medzitým upečte zemiaky do mäkka v rúre a nechajte vychladnúť.
  • Keď je kura hotové, odoberte veko a natrhajte kura priamo v hrnci pomocou dvoch vidličiek.
  • Vmiešajte ¾ nakrájané slaniny a nastrúhaný čedar.
  • Ostrým nožom urobte v hornej časti každého zemiaka pozdĺžny zárez, dávajte pozor, aby ste zemiaky nerozrezali úplne na polovicu.
  • Konce jemne stlačte, aby sa zemiaky čo najviac otvorili, ale aby sa úplne otvorili.
  • Vnútro osoľte, okoreňte a vnútro zemiaka jemne našuchorte vidličkou.
  • Pridajte trochu masla. Potom naplňte kuracou zmesou.
  • Každý zemiak ozdobte strúhaným čedarom a zvyšnou nakrájanou slaninou.
  • Zemiaky rozložte na plech vyložený alobalom a opekajte 5 minút alebo kým sa syr nerozpustí.
  • Ozdobte čerstvou mletou pažítkou a prípadným zvyškom slaniny.

Biely vínny alebo červený vínny ocot môžete nahradiť akýmkoľvek iným octom – obyčajným bielym octom, balzamikom, sherry atď. Vhodnou náhradou by bola aj citrónová šťava.

Pokiaľ chcete kurča marinovať, premiešajte zálievku a vložte ju do vrecka na zips s kuraťom a marinujte až 24 hodín.

Opečený zemiak so syrom čedar a opečenou slaninou.
Zdroj: staysnatched.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.