Obľúbená kombinácia v jednom jedle z jedného pekáča.
Pripravte si tieto lahodne recepty na zapečené zemiaky s kuracím mäsom, ktoré sú hotové za pár minút.
Vyberte si svoj spôsob, ako si túto dobrotu pripraviť.
Všetko nájdete v tomto článku.
Naše recepty
Najlepšie zemiaky na zapekanie
Ideálny zemiak na pečenie má nízku vlhkosť a vysoký obsah škrobu. Tieto vlastnosti umožňujú zemiakom, aby mali nádherne nadýchaný stred a chrumkavú šupku.
Všetky tieto vlastnosti, majú červenohnedé zemiaky, a preto sú ideálne na pečenie.
Zatiaľ čo červenohnedé zemiaky sú najlepšie zemiaky na pečenie, neexistuje žiadne pravidlo, ktoré by vyžadovalo použitie tohto typu. Iné zemiaky, ktoré majú nízku vlhkosť alebo vysoký obsah škrobu, ako sú zemiaky Russety, sú tiež dobré na pečenie a často sa používajú. (Tieto druhy zemiakov sú pre rovnaké vlastnosti tiež ideálne na vyprážanie.)
Ak použijete zemiaky s voskovejšou šupkou, ako sú zemiaky s červenou šupkou alebo Yukon Golds, získate maslovú, bohatú chuť.
A samozrejme pečené batáty sú skvelou alternatívou k tradičným bielym zemiakom.