Zapečené zemiaky s kyslou kapustou, klobásou a vajcami

Zapečené zemiaky s kyslou kapustou, klobásou a vajcami

Úžasný hrejivý recept, ktorý obsahuje samé dobré ingrediencie. Zemiaky, kyslá kapusta, klobásu, vajcia a syr. Môže byť niečo lepšie?

Čo budete potrebovať

  • 1 – 1,5 kg zemiakov, olúpaných a nakrájaných na plátky hrubé cca 0,3 cm
  • 1 a 1/2 šálky nízkotučného mlieka
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička masla
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 kg kyslej kapusty, odkvapkanej
  • 6 vajec uvarených natvrdo, nakrájaných na plátky
  • 1/2 šálky zmesi strúhaného parmezánu a mozzarelly
  • ½ lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 1 klobása, nakrájaná na tenké plátky

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia a potrite olejom obdĺžnikovú zapekaciu misu s rozmermi 23×33 cm.
  • Vezmite asi 15 plátkov zemiakov a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre na vysokú teplotu, kým nebudú mäkké, asi 2 minúty.
  • K uvareným zemiakom pridajte 4 lyžice mlieka a vidličkou zemiaky roztlačte, dajte bokom.
  • V hrnci rozohrejte olivový olej a maslo, pridajte cibuľu a cesnak a opekajte, kým cibuľa nezmäkne, asi 5 minút.
  • Zatiaľ čo sa cibuľa opeká, v malej miske prešľahajte polovicu mlieka, kukuričný škrob a múku a dajte bokom.
  • Cibuľu stiahnite z platne a zašľahajte do nej zvyšné mlieko, kurací vývar, zmes kukuričného škrobu, zemiakovú kašu, soľ, korenie a papriku.
  • Vráťte späť na oheň a varte, kým zmes nezhustne, asi 5 minút.
  • Odoberte z platne a vmiešajte syr, miešajte, kým sa syr nerozpustí.
  • V prípade potreby ochutnajte a okoreňte.
  • Na dno pripravenej zapekacej misky navrstvite časť zemiakov, na ňu navrstvite 1/2 scedeného kyslej kapusty, nasleduje polovica nakrájaných vajec natvrdo a plátky klobásy.
  • Navrch rozotrite asi polovicu omáčky a opakujte s vrstvením, pričom končíte so zemiakmi, ktoré potrite zvyšnou omáčkou.
Zapekané zemiaky s kapustou, klobásou a vajcami v zapekacej mise.
www.hanielas.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie mikrovlnných rúr, kde si ukážeme tie najlepšie a pomôžeme vám vo výbere!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.