Skvelé jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Pór dodá dávku vitamínov a smotana lahodnú chuť.
Ingrediencie
- 0,5 kg zemiakov
- 2 lyžice masla
- 1 pór
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 125 ml hovädzieho vývaru
- 50 g tvrdého syra (eidam, ementál, čedar)
- ½ lyžičky oregana
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200°
- V hlbšej panvici nechajte rozpustiť lyžicu masla, pridajte na polkolieska nakrájaný pór a orestujte.
- Pridajte mäso a opekajte, kým úplne nezhnedne.
- Zalejte vývarom, pridajte soľ a korenie a varte na miernom ohni 15 minút.
- Zemiaky umyte, oškrabte a pokrájajte na kolieska.
- Zmes rovnomerne rozotrite do vymastenej zapekacej misy a prekryte plátkami zemiakov.
- Misu zakryte alobalom a dajte piecť na 40 minút.
- Opatrne zložte alobal, zemiaky zasypte syrom a dajte zapiecť na ďalších 10 minút.
- Podávajte so zeleninovou oblohou.