Zapečené zemiaky s mletým mäsom a pórom

Zapečené zemiaky s mletým mäsom a pórom

Skvelé jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Pór dodá dávku vitamínov a smotana lahodnú chuť.

Ingrediencie

  • 0,5 kg zemiakov
  • 2 lyžice masla
  • 1 pór
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 125 ml hovädzieho vývaru
  • 50 g tvrdého syra (eidam, ementál, čedar)
  • ½ lyžičky oregana
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°
  • V hlbšej panvici nechajte rozpustiť lyžicu masla, pridajte na polkolieska nakrájaný pór a orestujte.
  • Pridajte mäso a opekajte, kým úplne nezhnedne.
  • Zalejte vývarom, pridajte soľ a korenie a varte na miernom ohni 15 minút.
  • Zemiaky umyte, oškrabte a pokrájajte na kolieska.
  • Zmes rovnomerne rozotrite do vymastenej zapekacej misy a prekryte plátkami zemiakov.
  • Misu zakryte alobalom a dajte piecť na 40 minút.
  • Opatrne zložte alobal, zemiaky zasypte syrom a dajte zapiecť na ďalších 10 minút.
  • Podávajte so zeleninovou oblohou.
Zemiaky zapečené s mäsom a pórom v zapekacej mise
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.