Zapečené zemiaky s údeninou

Zapečené zemiaky s údeninou

Zemiaky s klobásou sú obľúbeným jedlom mnohých ľudí, tak ho nezabudnite vyskúšať aj vy! Čedar dodá pokrmu delikátnu chuť.

INGREDIENCIA

  • 500 g vašej obľúbenej klobásy
  • 4 veľké zemiaky, na 1 cm kocky
  • 2 lyžice jemne sekanej cibule
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 3 lyžice mletého oleja
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1 lyžička olivového oleja na potretie alobalu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Plech alebo zapekaciu misu vyložte alobalom a potrite trochou olivového oleja.
  3. Nakrájajte klobásu na 0,5 cm kolieska.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte klobásu, zemiaky na kocky, soľ, olivový olej a sušený cesnak.
  5. Všetko dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie pokryli olejom.
  6. Zmes z misy premiestnite a rozprestrite na alobalom vyložený plech a posypte paprikou.
  7. Pečte 30-40 minút a po 15 minútach zemiaky premiešajte, aby sa dobre prepiekli a čo najviac chytili zlatú farbu.
  8. Akonáhle sú zemiaky mäkké, vytiahnite plech z rúry a posypte rovnomerne čedarom.
  9. Vráťte do rúry zapiecť ešte na 5 minút.
  10. Hneď ako je syr rozpustený, sú zapekané zemiaky s údeninou hotové.
  11. Vyberieme ich z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.
Zemiaky z rúry nakrájané na kocky s údenininou a cibuľou v alobalu.
www.cabotcheese.coop

Zemiaky sa hodia ako príloha k množstvu pokrmov a nie každý preferuje pečené. Pre tých je tu článok okrem iného o príprave dusených či varených zemiakov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.