Zemiaky s klobásou sú obľúbeným jedlom mnohých ľudí, tak ho nezabudnite vyskúšať aj vy! Čedar dodá pokrmu delikátnu chuť.
INGREDIENCIA
- 500 g vašej obľúbenej klobásy
- 4 veľké zemiaky, na 1 cm kocky
- 2 lyžice jemne sekanej cibule
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička mletej papriky
- 3 lyžice mletého oleja
- 1 šálka strúhaného čedaru
- 1 lyžička olivového oleja na potretie alobalu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Plech alebo zapekaciu misu vyložte alobalom a potrite trochou olivového oleja.
- Nakrájajte klobásu na 0,5 cm kolieska.
- Vo veľkej mise zmiešajte klobásu, zemiaky na kocky, soľ, olivový olej a sušený cesnak.
- Všetko dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie pokryli olejom.
- Zmes z misy premiestnite a rozprestrite na alobalom vyložený plech a posypte paprikou.
- Pečte 30-40 minút a po 15 minútach zemiaky premiešajte, aby sa dobre prepiekli a čo najviac chytili zlatú farbu.
- Akonáhle sú zemiaky mäkké, vytiahnite plech z rúry a posypte rovnomerne čedarom.
- Vráťte do rúry zapiecť ešte na 5 minút.
- Hneď ako je syr rozpustený, sú zapekané zemiaky s údeninou hotové.
- Vyberieme ich z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.
Zemiaky sa hodia ako príloha k množstvu pokrmov a nie každý preferuje pečené. Pre tých je tu článok okrem iného o príprave dusených či varených zemiakov .