Zapečené zemiaky s údeným mäsom, špenátom a žihľavou

Zapečené zemiaky s údeným mäsom, špenátom a žihľavou

Užite si toto jednoduché a voňavé jedlo zo zemiakov, čerstvého špenátu, žihľavy a údeného, ​​ktoré si zamiluje celá rodina!

Čo budete potrebovať

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g špenátových listov
  • 150 g údeného mäsa
  • 200 g strúhaného syra
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 1 zarovnaná lyžica hladkej múky
  • 1 téglik 12% smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvej žihľavy
  • soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti

Postup

  • Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu.
  • Zemiaky dôkladne umyte, olúpte a nakrájajte na hrubšie plátky.
  • Plátky zemiakov vhoďte do vriacej vody a 10 minút varte.
  • Potom vodu zlejte.
  • Medzitým cibuľu nakrájajte nadrobno a zľahka orestujte na masle.
  • Poprášte hladkou múkou, zalejte smotanou a krátko povarte.
  • Omáčka za chvíľu zhustne.
  • Špenát aj žihľavu zbavte stoniek, dôkladne prepláchnite v studenej vode, nechajte odkvapkať a listy nahrubo nasekajte.
  • Rúru predhrejte na 170 °C.
  • Do zapekacej formy alebo väčšieho liatinového hrnca či pekáča naskladajte polovicu zemiakov a zalejte polovicou smotanovej omáčky.
  • Na zemiaky so omáčkou dajte vrstvu špenátu so žihľavou, pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájané údené, osoľte, okoreňte a pridajte strúhaný muškátový oriešok.
  • Poslednú vrstvu vytvorte zo zvyšných zemiakov a opäť prelejte pripravenou omáčkou.
  • Pečte v rúre približne 20 minút, potom posypte strúhaným syrom a ešte 5 minút dopečte, kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatú kôrku.
Zapečený pokrm zo zemiakov, čerstvého špenátu, žihľavy a údeného v zapekacej mise na doske.
www.pottenpannen.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie minitrúb . Ktorú by sme najviac odporučili, a ktorú naopak nie?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.