Tento syrovo zemiakový, brokolicový a šunkový plech je dokonalým jedlom, ktoré vám nezaberie veľa času! Tento recept je skvelý spôsob, ako spotrebovať zvyšky šunky a zemiakov v rýchlom a jednoduchom jedle! Zvyškov sa môžete tiež jednoducho zbaviť s prípravou tých najlepších talianskych panini , ktoré musíte ochutnať.
Čo budeme potrebovať
- 3 predvarené a nakrájané zemiaky
- 300 g ružičiek brokolice
- 250 g nakrájanej šunky
Na syrovú omáčku
- 30 g masla
- 40 g nakrájanej cibule
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 250 ml plnotučného mlieka
- 120 ml hustej smotany
- 300 g strúhaného syra čedar
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
Na posypanie
- 250 g strúhaného syra čedar
Postup
- Pridajte 3 zemiaky do stredne veľkého hrnca a varte ich asi 10 minút.
- Odstráňte z platne a nechajte vychladnúť.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Vymažte si pekáč sprejom na varenie.
- V hlbokej panvici rozohrejte na strednú teplotu maslo, pridajte šalotku a cesnak a restujte, kým nebudú ingrediencie voňavé.
- Vmiešame mlieko, smotanu, nastrúhaný čedar, soľ a korenie.
- Zmes priveďte do varu za občasného miešania.
- Keď zmes zhustne, zložte z platne a odstavte.
- Do pekáča navrstvíme nakrájané predvarené zemiaky, brokolicu a šunku.
- Zalejte všetko syrovou omáčkou.
- Posypte strúhaným syrom čedar a pečte 20–25 minút, kým nie sú zemiaky uvarené a mäkké.
- Pred podávaním nechajte pokrm aspoň 10 minút odpočinúť.