Tieto zapečené baklažány sú úžasnou súhrou chutí. Ich šťavnatosť sa zlučuje s výraznou chuťou paradajok, syra a mäsa. Môžete si ich dopriať s ľadovým šalátom alebo pokojne inou prílohou.
Ingrediencie:
Na mäsovú zmes:
- 500 g mletého jahňacieho mäsa
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky muškátového orieška
- štipka chilli
- 1 hrnček pasírovaných paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
Na baklažány:
- 2 stredne veľké baklažány
Na dokončenie:
- ½ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- ľadový šalát
Postup:
Pečenie baklažánov:
- Baklažány si umyte a pozdĺžne nakrájajte na polovice. Vnútro vydlabte tak, aby vám zostalo asi 1 cm dužiny. (Vnútro nevyhadzujte).
- Potrite ich olivovým olejom a dajte ich na plechu vyloženom papierom na pečenie piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na asi 30 minút.
Príprava mäsovej náplne:
- Na rozohriatom oleji si osmažte vydlabaný baklažán. Akonáhle sa zozlatne, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujte asi 5 minút.
- Potom pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu. Nakoniec pridajte korenie, premiešajte a zmes dajte z panvice bokom napríklad do taniera.
- Rovnakú panvicu si nahrejte a pridajte mleté mäso. Miešajte ho, aby sa zo všetkých strán zatiahlo. Akonáhle je zatiahnuté, môžete pridať paradajkový pretlak a nechať chvíľku za občasného miešania povariť.
- Pridajte pasírované paradajky a nechajte ešte 5-10 minút prebublávať.
- Nakoniec pridajte orestovanú zmes baklažánov a všetko zmiešajte.
Konečná príprava:
- Upečené baklažány naplňte touto zmesou, posypte parmezánom a dajte ešte na 20 minút zapiecť späť do rúry.