Tento recepty z feniklu môžete použiť ako prílohu, alebo ako samotný chod.
Ingrediencie:
- 3 buľvy feniklu
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 4 vetvičky čerstvého tymiánu
- 80 g strúhaného parmezánu
- soľ
- korenie
Postup:
- Feniklové buľvy očistite a rozrežte na polovice
- Dajte variť do hrnca asi na 15 minút do mäkka
- Uvarený fenikel sceďte a osušte papierovou utierkou
- Zapekaciu misu vymažte maslom
- Fenikel dajte do zapekacej misy reznou stranou nahor a pomažte zvyškom masla
- Posypte nastrúhaným parmezánom a pridajte vetvičky tymiánu
- Pečte v rúre na 250 ° C pokiaľ nebude syr zlatohnedý.
Takto zapečený fenikel je skvelý ako príloha k dobrotám z grilu, vyskúšajte ho napríklad k našim receptom na grilované kura .
S týmto receptom môžete experimentovať. Môžete pridať ďalšie bylinky, cesnak, slaninku, alebo vynechať syr.
Využite vašu fantáziu a chuťové poháriky!