Zapečený fenikel s parmezánom a tymiánom

Zapečený fenikel s parmezánom a tymiánom

Tento recepty z feniklu môžete použiť ako prílohu, alebo ako samotný chod.

Ingrediencie:

  • 3 buľvy feniklu
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 80 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Feniklové buľvy očistite a rozrežte na polovice
  • Dajte variť do hrnca asi na 15 minút do mäkka
  • Uvarený fenikel sceďte a osušte papierovou utierkou
  • Zapekaciu misu vymažte maslom
  • Fenikel dajte do zapekacej misy reznou stranou nahor a pomažte zvyškom masla
  • Posypte nastrúhaným parmezánom a pridajte vetvičky tymiánu
  • Pečte v rúre na 250 ° C pokiaľ nebude syr zlatohnedý.

Takto zapečený fenikel je skvelý ako príloha k dobrotám z grilu, vyskúšajte ho napríklad k našim receptom na grilované kura .

S týmto receptom môžete experimentovať. Môžete pridať ďalšie bylinky, cesnak, slaninku, alebo vynechať syr.
Využite vašu fantáziu a chuťové poháriky!

Zapečený fenikel s parmezánom.
Zdroj: joeshealthymeals.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.